Kanizsai Birkózó SE

2018.01.23. 19:59

Eredményes évet zártak 2017-ben a kanizsai birkózók

Eredményes évet zártak a Kanizsai Birkózó SE versenyzői, akik országos bajnokságokon és diákolimpiai döntőkön összesen 11 érmet nyertek.

Kühne László

Egyed Balázsra idén az érettségi vizsga is vár

Fotó: Kühne László

A legkiemelkedőbb eredményeket tavaly is Egyed Balázs érte el, aki junior korosztályban (18-20 évesek) országos bajnoki címet szerzett és indulhatott a dortmundi Európa-bajnokságon.

Emellett döntőt birkózott az U23-as és a felnőtt szabadfogású ob-n is, mindkétszer ezüstérmes lett. Rajta kívül nővére, Egyed Zsanett, valamint Németh Márton, Buder Berta, Pőcze Bence és Nemes Benjamin is hozott remek eredményeket 2017-ben Kanizsára.

- Elégedettek lehetünk az eredményekkel, főleg ha hozzátesszük, hogy a kisebb korcsoportokban vannak gyerekek, akik szépen bontogatták szárnyaikat a különböző területi és meghívásos versenyeken; elég Balazsin Zdenkóra, Dányi Mártonra vagy Fata Rajmundra gondolni – összegzett Szatmári Zsolt, a KBSE vezetőedzője.

- Ők idén még jobban belelendülhetnek, így joggal remélhetjük, hogy ebben az évben még eredményesebben szerepelhetünk. Ugyanakkor tavaly sajnos nem tudtunk csapatversenyeken indulni, mert több versenyzőnk is egy-egy súly közelébe tömörült, de talán idén ebben a versenyformában is kirukkolhatunk.

Közben persze adódnak feladatok is, köztük olyanok, melyek megoldása nem a szőnyegek világára korlátozódik.

Egyed Balázsra idén az érettségi vizsga is vár

- Egyed Balázs idén is esélyes a válogatottságra, de érettségi előtt áll, így nem tudhatjuk, milyen formát tud majd nyújtani. Viszont Németh Márton versenyben lehet a junior válogatottságért, akárcsak a kadet Nemes Benjamin. Szeretnénk tíz év után újból felnőtt csapatot kiállítani az NB II-be, idén ennek lehet realitása.

Ezenfelül készülünk egy 100-120 fős edzőtáborra, melyre augusztusban várhatóan osztrák, horvát, lengyel, moldáv, román és ukrán 10-14 éves sportolók is érkeznek. Októberben nyugat-magyarországi területi diákolimpiát is rendezhetünk, feladatunk tehát lesz bőven – mondta el Szatmári Zsolt, aki ismét hatványozottan koncentrálhat kanizsai munkájára, hisz a női kadet válogatott szövetségi edzőségét már nem ő látja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában