Siker

2017.11.01. 19:06

Zalai sikerek a diákolimpián

Az atlétikai diákolimpiai versenyek sorában rendezték meg az ügyességi csapatbajnokságot és váltóbajnokságot, melyen zalai érmek is születtek.

Kerkai Attila

A zalaegerszegi Zrínyi gimnázium svédváltó csapata.

A Budapesten rendezett erőpróbán a keszthelyi Egry József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kislabdahajító együttese (Bogdán László, Bogdán Patrik, Horváth Szebasztián, Pétervári Márk, Páli Botond. Felkészítő: Némethné Kaszás Judit) a III-IV. korcsoportosok küzdelmében bronzérmesként zárt 55,09 méteres átlaggal.

A keszthelyi Egry -iskola bronzérmes kislabdahajítói

Ugyanebben a korosztályban további zalai helyezések. Leány magasugrás: 7. Z. Eötvös és Liszt iskola 1,300 m-es átlag. Leány távolugrás: 8. Z. Ady iskola 4,26 m-es átlag. Leány súlylökés: 8. Z. Ady iskola 8,077 m-es átlag. Fiúk, 10x200 m: 8. N. Rozgonyi iskola 4:43,90.

A Kölcsey-gimnázium dobócsapata.

Az V-VI. korcsoportosok küzdelmeiben is született zalai érem, méghozzá arany, s nem is egy, hanem kettő! Az egerszegi Kölcsey-gimnázium leány súlylökő csapata (Veiland Violetta, Zsoldos Viktória, Veiland Fanni, Szőke Anett, Horváth Bíbor. Testnevelő: Bognár Szabolcs) 10,70 méteres átlaggal bizonyult a legjobbnak. Ugyanebben az összeállításban a Kölcsey csapata a diszkoszvetést is megnyerte 31,63 méterrel. Került még egy bronz is a megyeszékhelyre, méghozzá a Zrínyi-gimnázium fiú svédváltó csapata (Kálmán Bálint, Zalavári Ábel, Dienes Mátyás, Ott Benjamin. Felkészítő: Góczán István) révén, amely 2:03,02 perces idővel bronzérmes lett.

A zalaegerszegi Zrínyi gimnázium svédváltó csapata.

További zalai helyezések. Fiú távolugrás: 7. K. Vajda-gimnázium 5,58 m-es átlag. Fiú svédváltó: 4. K. Vajda-gimnázium 2:03,49.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában