Birkózás

2017.11.22. 19:28

Ezúttal is lett ob-érmük

A Kanizsai Birkózó Sport Egyesületnek újabb tehetsége van kibontakozóban, hiszen ezúttal is bajnoki éremnek örülhettek a klubnál, amit a serdülő szabadfogásúak miskolci országos bajnokságáról Nemes Benjamin „szállított”.

Kühne László

Nemes Benjamin (jobbról) nemcsak éremmel, de egy közös fotóval is gazdagodott a korábbi klasszis Deák Bárdos Mihállyal

A kanizsai birkózó a 14-15 évesek hazai seregszemléjére a kaposvári területi versenyen át jutott el. Nemes Benjamin adottságai pedig kiválóak, hiszen 193 cm-es magasságával és 100 kg-os súlyával roppant könnyedén kvalifikálta magát az ob-ra is az előcsatározásokból.

A Miskolcon történtek aztán már egy újabb fejezetét képezték a a tehetség pályafutásának. A borsodi helyszínen 100 kg-ban a kanizsai sportoló első mérkőzése nem sikerült túl jól, ferencvárosi riválisától vezetése után egy figyelmetlenség végett kapott ki. Utána azonban valamennyi ellenfelét technikai fölénnyel legyőzve a dobogó harmadik fokára állhatott.

Nemes Benjamin (jobbról) nemcsak éremmel, de egy közös fotóval is gazdagodott a korábbi klasszis Deák Bárdos Mihállyal

Nemes Benjamin bronzérme mellett egy élménnyel is gazdagodott. Örülhetett annak is, hogy a magyar birkózósport igazi klasszisa, a „királykategória”, vagyis a nehézsúly korábbi Európa-bajnoka, Deák Bárdos Mihály gratulált teljesítményéhez az eredményhirdetéskor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában