Női futsal

2017.09.13. 18:52

A felsőház a Göcsej futsal célja

A Göcsej SK NB I-es női futsalcsapata a hét végén megkezdi az új bajnokságot. A szezon rajtján azonban már túl is vannak a lányok, akik idegenbeli Magyar Kupa-sikerrel indítottak.

Jóna István

Középen Orbán Szandra, aki az MK-ban két gólt rúgott a BEAC-nak

Fotó: Garamvölgyi Ferenc

Vasárnap Kiskunfélegyházán kezdi meg második élvonalbeli szezonját a Göcsej SK női csapata. Major Krisztián ügyvezető elmondta: az együttes biztos anyagi háttérre támaszkodhat, amikor az eddigi szakmai igazgató, a kispadon Major Gábort váltó Tánczos Tibor vezetésével megkezdi a pontvadászatot.

– Csak augusztus végén kezdtünk el edzeni – mondta a felkészülésről az új tréner. – Heti két gyakorlást terveztünk, ebből eddig egy valósult meg, remélem, később sikerül sűríteni a programot. A magyar futsal legnagyobb baja továbbra is érvényesül: sokan továbbra is nagypálya mellett, kiegészítő hobbiként tekintenek a sportágra.

A csapat hozzáállásával – csakúgy, mint tavaly – szemernyi gond sincs. Reméljük, tudunk tanulni a saját hibáinkból. A vezetőedző elárulta: a keret gyakorlatilag megegyezik a tavalyival, erősítést az jelenthet majd, ha néha hiánytalan csapattal tudnak kiállni egy mérkőzésre. Játékos igazolása nem jöhet szóba: Zalaegerszegre a távolság miatt nem lehet elcsábítani olyan játékost, aki valóban erősítést jelenthetne.

Középen Orbán Szandra, aki az MK-ban két gólt rúgott a BEAC-nak
Fotós: Garamvölgyi Ferenc

– Remélem, idővel azért felfogják a nagypályás edzők és játékosok, hogy a futsal nem ördögtől való, és nem ellenségként kell tekinteni rá – folytatta Tánczos Tibor. – Működhetünk együtt, egymást segítve is egy ilyen sportos városban. Kész vagyunk a szorosabb együttműködésre, hátha tudunk mi is nagypályán hasznosítható dolgokat mutatni.

A szakvezető elmondta: idén szeretnének a felsőházban végezni, a Magyar Kupában pedig az első négy közé kerülni. Szeretnék elérni, hogy az NB I-ben is számolni kelljen a Göcsejjel.

– A csapat erőssége csakis az összetartás és az egymásért küzdeni tudás lehet – tette hozzá a Göcsej trénere. – Tavaly a nehéz pillanatokban ezek a dolgok tartották életben az együttest, és csak ennek köszönhető, hogy egy újabb évet kezdhetünk meg az NB I-ben. A lányok egymásért küzdenek, szeretik a futsalt, és a saját dolgukkal törődnek.

A női futsal NB I-ben idén nyolc csapat versenyez majd a bajnoki címért.

Tánczos Tibor: „A csapat ereje az összetartásban rejlik”

A megyeszékhelyi lányok a Magyar Kupa első fordulójában a fővárosban vendégeskedtek.

ELTE-BEAC–Göcsej SK Sport 36 0-3 (0-2)

Budapest. Jv.: Grünvald.

Göcsej SK: Kiss E., Nagy B., Orbán Sz., Lehota Sz., Marsai N. Csere: Fábián R., Szegedi A. Edző: Tánczos Tibor.

Gólszerzők: Orbán (2), Marsai.

Csupán hét játékossal utazott el a találkozóra a zalai alakulat, amely ettől függetlenül végig kézben tartotta az összecsapást.

A fővárosiak nem találták a rést a Göcsej Kiss kapus által vezérelt védelmén, miközben hátul sebezhetőek voltak.

Tánczos Tibor: „A győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben. Borzasztóan örülök, hogy nem kaptunk gólt, és fegyelmezett védekezéssel bizonyítottuk, hogy egy mezőnyjátékossal a kispadon is van keresnivalónk.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában