Maga illusztrálta új verseskötetét

2024.01.05. 13:30

A keszthelyi Bajzikné Panni a költészet mellett a festés örömeit is felfedezte

Megjelent a Keszthelyen élő Bajzikné Panni Harmónia című verseskötete, melyet saját festményeivel illusztrált.

Szabó Judit

Bajzikné Panni költeményei azoknak az érzéseknek a kivetülései, melyeket nap mint nap megél, írja a kötetében. Nála a természet, a Balaton, egy-egy alkalom, élmény, történés bontja ki az írás kényszerét, és élethelyzetek, melyeket empatikus ráhangolódással formál meg verseiben. A visszajelzések igazolják az írásairól alkotott jó véleményt, ezt nagy örömmel éli meg. Szerzőként megméretteti magát egy-egy pályázaton, a kiírásnak megfelelő témához igazítva sorait. Ezek elfogadásáról, sikeréről több tucat oklevél, díj tanúskodik. Költeményei megjelennek antológiákban is.
Mint lapunknak elmondta: sorsajándékként éli meg, hogy írott alkotásai mellett a piktúra örömeit is felfedezte, és avatott mester útmutatásait figyelembe véve olajfestményeket készít. Első megmutatkozását a „Kékben látom a világot” alkotóművészeti pályázaton – felnőtt korosztályban – II. helyezésre értékelték.

 

A most elkészült, 14. kötetének különlegessége, hogy műveit olajfestményeivel illusztrálta. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában