Gasztronómiai fesztivál

2023.06.02. 17:15

Újra Street food weekend Zalaegerszegen

A jövő hétvége az utcai étkekről, a street foodról, no meg jó zenékről szól a megyeszékhelyen. A programokról pénteken a városháza előtt adtak tájékoztatást.

Arany Gábor

A tájékoztatón Simon Tamás (b), Szabó Zoltán, Horváth Szilárd, Balaicz Zoltán

Fotó: Arany Gábor

Hat évvel ezelőtt, 2017-ben gurultak be először az autós büfék a belvárosba, majd a koronavírus-járvány hároméves szünetet hozott a streeet food weekend rendezvényében, idézte fel Balaicz Zoltán polgármester. Idén azonban újra a Dísz téren parkol le a kulináris különlegességeket kínáló konvoj 25 járműve. A program immár  Zalaegerszeg védjegyévé vált, emelte ki.

A Városmarketing Iroda vezetője, Horváth Szilárd arról beszélt, hogy eddig minden alkalommal telt házat hozott a street food weekend, melyen péntek délutántól vasárnap estig lesz lehetőség végigkóstolni a finomságok sorát. A kínálat közel fele a világszerte népszerű ételek közé tartozik, de olyan hazai klasszikus is megjelenik, mint a lángos. A mezőnyben öt zalaegerszegi utcai konyhást is megtalálnak majd az érdeklődők, tette hozzá.

A szervezők egyike, Szabó Zoltán elmondta, évről évre nőtt a “konyhás kocsik” száma, de az infrastruktúra nem tette lehetővé a bővítést, pedig a városháza előtti téren is lesznek falatozóhelyek. A tervek szerint azonban jövőre már az Európa tér felé bővül is a street food weekend területe. A program része lesz a zene is, erről Simon Tamás, a Mimosa vezetője elmondta, hogy pénteken este a retró jegyében lépnek fel a lemezlovasok, míg szombaton az electronic stílus lesz a hangsúlyos.

Fontos információ még, hogy a június 9-11-i gasztro-zenei program miatt a Kossuth utca Berzsenyi és Kisfaludy utca közötti szakasza pénteken 20 órától szombaton  4 óráig, valamint szombaton 20 órától vasárnap 4 óráig lezárva lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában