Finomságok

2022.06.03. 11:30

Visszatér a Street Food Weekend Zalaegerszegre

Jövő péntektől vasárnapig ismét vár mindenkit a megyeszékhely belvárosában a Street Food Weekend. Összesen húsz food truck kínálja majd a finomabbnál finomabb étkeket és italokat a Dísz téren, s a gasztronómiai program kétnapos zenei fesztivállal is kiegészül.

Varga Lívia

Simon Tamás (balról), Szabó Zoltán, Horváth Szilárd és Balaicz Zoltán a sajtótájékoztatón Fotó: Fehér Márk

A részletekről tegnap tartott sajtótájékoztatót a városháza előtti téren Balaicz Zoltán polgármester és a szervezők, Horváth Szilárd, a városmarketing-iroda vezetője, valamint Szabó Zoltán és Simon Tamás. 

Balaicz Zoltán felidézte: utoljára 2019 júniusában várta hasonló rendezvény az érdeklődőket, amely akkor rendkívül népszerű volt a zalaegerszegiek, a környékbeliek és a turisták körében egyaránt, a koronavírus-járvány miatti hosszú bezártság pedig még inkább felértékelte a programot, hiszen az emberek „ki vannak éhezve nemcsak a finomabbnál finomabb ételekre, hanem az egymással való találkozásra is”. 

Mint elhangzott: a rendezvénynek hangsúlyos része lesz a jótékonyság s a zöldgondolat, a környezetvédelem, és szavazni is lehet majd, hogy kiderüljön: melyik Zalaegerszeg kedvenc food truckja. 

A Dísz téren díszes, fedett installáció véd majd a napsütéstől és az esetleges csapadéktól, s több zalai kötődésű autó is érkezik. Két este pedig zenei program szórakoztat: pénteken Street Retro, szombaton pedig Street Electronic, melynek keretében mindkét nap késő délutántól hajnalig szórakozhatnak, táncolhatnak a bulizni vágyók a Kossuth utcán. Emiatt annak a Budapest Banktól a Kisfaludy utcáig tartó szakasza le lesz zárva jövő péntek 18 órától vasárnap 6-ig. (A programról holnapi számunkban részletesen olvashatnak.) 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában