Frissen Zalából

2021.10.19. 15:00

Zalai alkotások láthatók Ajkán

Több zalai művész alkotása látható az október 15-én nyílt „Ajka Tárlat 2021” országos képző- és iparművészeti kiállításon. A seregszemlét jelenlegi formájában 2000 óta szervezik, ám 1972-re nyúlik vissza a története.

Mozsár Eszter

Takács-Szencz Lívia Érintés című kompozíciója

Fotó: ZH

A résztvevőket Horváth József alpolgármester köszöntette, aki utalt arra, hogy a járvány miatt 2018-ban lehetett utoljára találkozniuk, a 2020-as tárlatot már nem rendezhették meg. A Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központban tematikájában és technikájában sokszínű válogatással találkozhat a néző. Idén 62 alkotó – köztük a zalai Bujtor Ferenc, Nemes László, Takács-Szencz Lívia, Tánczos György – 82 alkotását válogatta be a Lóska Lajos művészettörténész, Butak András grafikusművész és Sinkó István képzőművész alkotta zsűri. A 140 nevező közül 12-en kaptak díjat, a kiállításra jelentkezni online formában lehetett. Nemes László, Bodnár Imre, Diénes Attila, Szőke György, Sándor József Attila, Garamvölgyi Béla, Héder Mária Gabriella, Babos-Kozma Alexandra, Gábor Erika, Fekete Emese, Major Janka és Kamper Lajos vehette át az elismerést. A tárlat november 5-ig látogatható.

Takács-Szencz Lívia Érintés című kompozíciója
Fotó: ZH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában