Frissen Zalából

2021.09.23. 17:00

Mesés programokkal készülnek Nagykanizsán a népmese napjára

A szeptember 30-ai, csütörtöki magyar népmese napjára a kanizsai Aranykor Egyesület is készült egy kedves városdísszel, valamint interaktív városi túrával a gyermekek örömére. Ennek egyik eleme a 3–8, illetve 8–12 évesek számára kiírt rajzpályázat.

Benedek Bálint

Szmodics Rajmund, az Aranykor Egyesület alapító tagja és kislánya, Szmodics Csenge az egyik mesefigurával

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A magyar népmese napjára Nagykanizsára költöznek a Óperenciás tengeren is túlról a magyar népmese sorozat közkedvelt szereplői. Az „életnagyságú” figurákat az Erzsébet tértől az Ady utcán keresztül a Deák térig, vagyis a belváros több pontján lehet fellelni szeptember 25-én szombattól egészen október 10-ig, vagyis vasárnapig. A 7 ponton egy-egy ismert népmese elevenedik meg.

Szmodics Rajmund, az Aranykor Egyesület alapító tagja és kislánya, Szmodics Csenge az egyik mesefigurával
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A gyerekek kalandja ezután kezdődik: nincs más dolguk, mint felkutatni a helyszíneket és jól megfigyelni az ott látottakat, esetleg később elolvasni a történeteket. Ilyen interaktív sétát az Aranykor Egyesület is szervez az Erzsébet térről szeptember 26-án (vasárnap) 9 órától, az eligazodásban a Thúry Vitézlő Oskola végvári vitézei is közreműködnek.

Ezután a szervezők arra kérik a fiatal pályázókat, hogy október 24-ig (vasárnap) rajzolják le a számukra legkedvesebb mesét, majd a szüleik segítségével a rajzot és a helyszínen készített fotót töltsék fel az „Aranykor Aranykör” Facebookon elérhető képgalériájába. Fontos, hogy csatolják a képekhez a pályázó nevét, életkorát, iskolájának vagy óvodájának címét. A beküldött rajzok készítői közül mindkét korcsoportban értékes nyereményeket sorsolnak ki, és különdíjak is gazdára találnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában