Frissen Zalából

2021.09.24. 16:00

A gébárti alkotóhét kiállítása nyílt meg a zalaegerszegi Ady-iskolában

A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI első évfolyamos képzőművészeti tagozatos gimnazistái az új tanév elején egyhetes alkotótáborban vehettek részt a Gébárton, a Kézművesek Házában.

Arany Horváth Zsuzsa

Az alkotó diákok és tanáraik a kiállítási enteriőrben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A művészeti és vizuális tanulmányokat folytató diákok szeptember elején a rajztanáraikkal, Monok Balázzsal és Tánczos Györggyel együtt dolgozhattak javarészt szabadtéren, mintegy belekóstolva a nagy hagyományú hazai festőtelepek hangulatába. Az alkotóhéten született műveket a társaiknak is szerették volna megmutatni az ifjú alkotók, ezért ezekből időszaki kiállítás nyílt az Ady-iskola galériájában szeptember 23-án.

Az alkotó diákok és tanáraik a kiállítási enteriőrben
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A vizuális tagozat ötletét az Ady-iskola alapítványai mellett a város önkormányzata és annak vezetése is támogatta, köztük Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, aki maga is az Ady-iskola növendéke volt. A folytatásra érdemes kezdeményezés mögé állt város önkormányzati közgyűlése és a testület humánigazgatási és gazdasági bizottsága is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában