Frissen Zalából

2021.06.04. 14:00

Versíró és versmondó pályázatot hirdettek a nyugdíjasoknak Zalaegerszegen

A Poézis 21 címmel, a magyar kultúra napján meghirdetett versíró és versmondó irodalmi verseny eredményhirdetését tartották a nemrég megújult Keresztury Dezső VMK előtti téren. A versenyre 41 alkotó 113 verssel, illetve 17 szavaló 21 szavalattal nevezett.

Jóna István

A díjátadók és a zsűri a nyertesekkel: Pácsonyi Imre, Kiss Gábor, Flaisz Gergő, dr. Vadvári Tibor, Szemes Béla, Soós József, dr. Kocsis Gyula, Fülöp Katalin és Iványi Ildikó

Fotó: Pezzetta Umberto

A Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége Zala Megyei Szervezete a költészet napja tiszteletére hirdetett pályázatot, elsősorban a megyei egyesületek nyugdíjas korú tagjainak és a megyében élő nyugdíjasoknak. A leadási határidőig rengeteg pályázat érkezett, nemcsak a megyéből, hanem az ország több pontjáról is.

A díjátadók és a zsűri a nyertesekkel: Pácsonyi Imre, Kiss Gábor, Flaisz Gergő, dr. Vadvári Tibor, Szemes Béla, Soós József, dr. Kocsis Gyula, Fülöp Katalin és Iványi Ildikó
Fotó: Pezzetta Umberto

Az alkotás folyamata, legyen szó versírásról, versmondásról, nem életkor kérdése. Új dolgokba belevágni nagy bátorságra vall – fogalmazott dr. Vadvári Tibor alpolgármester az átadó ünnepségen.

Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, a Megyei Idősügyi Tanács elnöke megköszönte a pályázóknak, hogy az egyre jobban ellaposodó nyelvi kultúrába alkotásaikkal visszahozták azokat az értékeket, amelyek a magyar irodalmat különlegessé teszik.

Dr. Kocsis Gyula, az Életet az éveknek Nyugdíjas Szövetség Zala megyei elnöke sikeresnek nevezte a pályázatot, amely túlnyúlt a megye határain, ezért az értékelése sem volt megszokott. Az alkotásokat, szavalatokat, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Zalai Tagozatának elnöksége, Szemes Béla, Kiss Gábor és Iványi Ildikó értékelték. Az értékelés után a zsűri külön országos, Zala megyei és Komárom-Esztergom megyei rangsort állított fel, melynek során az alkotókat valamennyi beküldött alkotásukat egyben, míg a szavalatokat külön-külön értékelték. A zsűri részéről Szemes Béla, a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Zalai Tagozatának elnöke értékelt, aki örömtelinek nevezte, hogy a nehéz időszak ellenére, a tavasz és az élet témában érkezett pályaművek egyikének sem volt pesszimista kicsengése.

Vers kategóriában Soós József alkotását találták a legjobbnak. A második helyezett Tulok Teréz, a harmadik Berkes József és Árvai József lett. Versmondás kategóriában Fülöp Katalin lett az első. A második Árvai József, a harmadik Czuppon Ferencné és Vincze Tamásné lett.

Az első öt helyezett oklevelet vehetett át, míg a többi pályázó köszönőlevelet kapott. A nyugdíjas alkotók hamarosan egy képző-, ipar-, népi- és fotóművészeti témakörben kiírt pályázaton vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában