közösségépítés

2021.01.16. 07:00

Aranykor: zászlóerdő, sport és Thúry-kultusz

Idén is nagyszabású, közösségépítő programok sokaságát tervezi az Aranykor Underground Múlt- és Értékmentő Kultúrkommandó és Kanizsai Rekord Egyesület.

Szabó Zsófia

A tavaly márciusi akció eredménye a Deák téren

Fotó: archív/Szakony

Az egyesület munkájáról tavaly többször beszámoltunk. Arról is, amikor „megmozgatták” a város apraját-nagyját és több ezer zászlót helyeztek el a 48-as gyalogezred szobor talapzatánál, a Deák téren. Karácsonykor pedig szeretetlánccal ékesítették a belvárost. A csapat idén sem pihen. Németh Tünde, az Aranykor Underground Múlt- és Értékmentő Kultúrkommandó és Kanizsai Rekord Egyesület tagja elmondta: az elkövetkezendő hónapokban is több programot terveznek, amelyekhez ezúttal is várják kanizsai és a környékbeli gyerekeket, felnőtteket, önkormányzatokat, klubokat és intézmények.

A tavaly márciusi akció eredménye a Deák téren
Fotó: archív/Szakony

-Március 16-án, a magyar zászló és címer napján ismét egy kanizsai helyszínt szeretnénk trikolórba öltöztetni. Ebből is bárki kiveheti a részét. Ahogyan a március 27-i, Hétmagyar toronyfutás elnevezésű programunkból is, amelyet Újudvaron tartunk meg. A program keretében egy 11,25 km távú teljesítménytúrára, futóversenyre és hagyományőrző találkozóra kerül sor a magyarok bejövetelének 1125. évfordulója alkalmából. A sportos programokra már várjuk a jelentkezéseket. Továbbá, egy újudvari székhelyű, összevont falunapot tervezünk, amire tucatnyi környéki települést is meghívunk egy közös, tartalmas kikapcsolódásra. Ezt követően, április 2-án, Thúry György várkapitány halálának 450. évfordulója alkalmából avatót tartunk. Azét az alkotásét és falfestményét, amellyel mi készülünk Thúry-kultuszának öregbítésére. Amit tudunk, saját erőből megoldunk a készítés során, ám a köztéri alkotások anyagköltségének fedezésére hivatalos gyűjtést indítunk a közösségi oldalunkon – összegezte Németh Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában