november végén kétnapos vásárt rendeznek

2020.10.22. 10:00

MimikArt, a művészek közösségi tere Zalaegerszegen

Augusztusban nyílt a megyeszékhelyen a művészek közösségi tere, a MimikArt. Az egykori MMIK Kisfaludy utcára nyíló termében helyi alkotók várják a kultúra kedvelőit. A kezdeményezést az önkormányzat és a Keresztury VMK támogatta.

Mozsár Eszter

Müller Imre művésztársaival a megnyitó előtti sajtótájékoztatón

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

Fotó: Katona Tibor

Müller Imre, a közelmúltban hazatelepült festőművész ötletét nyolc képzőművész segítette valóra váltani. Pál Kátja, Budaházi Tibor, Farkas Ferenc, Frimmel Gyula, Horváth László, Nagy Kálmán, Szényi Zoltán és Tánczos György példáját követve néhány hete újak csatlakoztak. A galéria felügyeletét társadalmi munkában látják el, s mostantól már Nemes Lászlóval, Karner Lászlóval és Sebestyén Jánossal is találkozhatnak az érdeklődők. A társaság szívesen várja az Egerszegen vagy közelében élő képzőművészek jelentkezését. Az ötletgazda azt szeretné, ha felpezsdülne a helyi művészeti élet.

Müller Imre művésztársaival a megnyitó előtti sajtótájékoztatón
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

– Köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, hogy ebben a vírusos, megszorításos időben mellénk álltak – fogalmazott lapunknak Müller Imre. – Művésztársaim örülnek a lehetőségnek, többet találkoznak, beszélgetnek egymással. Másfelől az ide betérők személyesen kérdezhetnek tőlük műhelytitkokat. Olyan programokat szeretnénk, amivel bevonjuk a közönséget a művészeti életbe. Tudom, hogy ez hosszabb ideig tart, de nem adjuk fel. Augusztus végén a D’Clinic rezidensprogram vendégeként az olasz Clarissa Falco munkásságát ismerhettük meg, aki egy különleges performanszt adott elő. Két hete a Pannon Tükör rendezvényén Velkey Péter mutatta be Hegedűs Gitta új könyvét. Ebből is látszik, hogy a társművészeteket mindig szívesen fogadjuk. Annak idején a városi képtár volt a műkedvelők találkozóhelye, mi ezt az űrt szeretnénk betölteni. Tudom, hogy nincs akkora helyünk, de idővel bővíteni szeretnénk a palettát. Jó lenne a grafikák, plasztikák, festmények mellett kerámiákat, üvegalkotásokat és designbútorokat felvonultatni. A látogatók érkezése rapszodikus, ám reméljük, hogy egyre többen bekopognak hozzánk. A nyitvatartást ennek fényében délutánra toltuk – összegzett Müller Imre.

Az önkormányzatnak és a Keresztury VMK-nak köszönhetően megoldották a fűtést, így télen sem kell bezárni a galéria kapuját. Karácsony közeledtével, november végén kétnapos vásárt rendeznek, a galéria csapatának alkotásaiból szemezgethetnek a minőségi ajándékot keresők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában