Rímramazúri verseny

2020.02.19. 13:00

Kortárs versek az irodalom ügyéért Hévízen

A kortárs magyar gyermekirodalomra akarják ráirányítani a figyelmet a fürdővárosban a Rímramazúri elnevezésű versennyel.

Péter B. Árpád

Hermann Katalin, a Festetics György Művelődési Központ igazgatója azt mondta, fontos szándékuk, hogy a zalai alsósoknak kiírt szombati megmérettetéssel is népszerűsítsék a kortárs hazai költők gyermekverseit, mert meggyőződésük: azon eszközök között, amelyek arra hivatottak, hogy közelebb hozzák a diákokhoz az irodalmat, a ma született műveknek óriási szerepük van.

Az első, tavalyi viadal sikeres volt, így nem lehetett kérdés a folytatás, tette hozzá a direktor, s felidézte, hogy munkatársát, az ötletgazda Király Erikát sok versmondó megmérettetésre hívják zsűrizni, s azt tapasztalta, a gyerekek csak elvétve adnak elő kortárs műveket. A Rímramazúrira viszont csak ilyennel lehet nevezni, így hiánypótló is a hét végi esemény.

Az ügy másoknak is fontos, hiszen tavaly egy bank volt, idén pedig egy játékbolthálózat a főtámogató, a kisdiákok pedig szép számban neveztek, majdnem félszázan érkeznek szombaton a fürdővárosba a megyéből. A zsűriben helyet foglal majd Karáth Anita költő-tanár és Borbély Mihály, aki két évvel ezelőtt megnyerte a hévízi „Te meg a világ” című, Szabó Lőrinc előtt tisztelgő, nagy múltú nemzeti vers- és prózamondó versenyt. A Rímramazúrit a Magyar Versmondók Egyesülete is patronálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában