díjak

2020.02.14. 12:00

Két országos versenyen is bizonyítottak a kanizsai zeneiskolások

A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI növendékei a közelmúltban két országos merítésű zenei versenyen is bizonyították tudásukat.

Benedek Bálint

Nemrég Szombathelyen rendezték meg a XVIII. Sistrum elnevezésű, zeneiskolás növendékeknek szóló komolyzenei viadalt, melyen Vajda Zsuzsanna két oboás tanítványa, Czupi Réka és Varga Hanna ezüst oklevelet kapott. A nagykanizsai versenyzők műsorában zongorán közreműködött Simó Márta.

A másik rangos megmérettetésen, a Balaton körüli megyékben működő művészeti oktatási intézmények tanulói számára szervezett IX. vonóstalálkozón ugyancsak kitűnően szerepeltek a nagykanizsai Farkas Ferenc zeneiskolában tanulók. Balogh Tünde tanárnő diákja, Simó Zsófia arany oklevéllel gazdagodott ezen a versenyen, rajta kívül pedig Varga Regina tanárnő növendékei közül hegedűn Milávecz Regina ezüst, Czöpek Borbála pedig bronz minősítést hozhatott haza Zalába.

Friss hír az iskola háza tájáról, hogy a kanizsai intézmény is csatlakozott az országos szervezésű Bach Mindenkinek Fesztiválhoz.

Az iskolában „Abraka-Bach­ra!” címmel március 17-én 16 órától szerveznek programot, amelyre Bach mágikus zeneműveiből válogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában