több mint 200 produkció

2019.03.12. 16:00

Jubilált a Gergely-napi fesztivál Gyenesdiáson

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a gyenesdiási iskolában a Gergely – napi fesztivált. A szombati rendezvényen öt kategóriában mutatkoztak be a diákok.

Keszey Ágnes

Az egyik fellépő csoport, a házigazda intézmény Füzike énekegyüttese

Az eseményen Vas, Veszprém, Somogy és Zala művészeti iskoláinak diákjai mutatkoztak be. Vers-és prózamondás, drámajáték, néptánc, népdaléneklés, kategóriában idén 35 település 57 iskolájából 800 fellépő több mint 200 produkciót mutatott be, a képző-és iparművészet kategóriában 21 intézményből közel 140 alkotás érkezett. Csordásné Fülöp Edit szervező elmondta, hogy évről évre egyre többen érkeznek a fesztiválra, melyen nem helyezetteket hirdetnek ki, hanem minősítéseket kapnak a fellépők. Idén az intézmények diákjainak összteljesítménye alapján fesztiválgyőzteseket is jutalmaztak Színjátszás kategóriában a

Az egyik fellépő csoport, a házigazda intézmény Füzike énekegyüttese

nagykanizsai Palini Inkey Boldizsár Általános Iskola, a vers-és prózamondók közül a zalaszentbalázsi Petőfi Sándor Általános Iskola, a képzőművészeti ágban a zalaegerszegi Ady Endre AMI, az iparművészeti alkotásokat beküldők, valamint a néptánc és népdaléneklés ágban a házigazda Kárpáti János Általános Iskola érdemelte ki ezt az elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában