12. alkalommal

2019.03.23. 13:00

Énekesek találkoztak a kanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban működő Mamik Hagyományőrző Dalkör pénteken 12. alkalommal tartotta meg a dalostalálkozóját, melyen a környék énekes ajkú társaságai léptek fel.

Benedek Bálint

A Mamik dalkör tagjai a színpadon Fotó: Benedek Bálint/Zalai Hírlap

A közel kétszáz énekest Kámánné Szép Terézia, az intézmény igazgatója köszön­tötte, aki elmondta: a ven­déglátó dalkör bő 22 éve a MOL Bányász Nyugdíjas Klub tagjaiból alakult. Tevékenységük célja a népi hagyományok megőrzése és továbbvitele, repertoárjukban többnyire zalai népdalcsokrok szerepelnek. Hozzátette: a találkozó jó alkalom a közösségépítésre, számos barátság köttetik.

– A termet szinte megtöltötték a barátok, támogatók, s ebből is jól látszik, hogy kitűnő kapcsolatokkal rendelkezünk megyeszerte – mondta megnyitójában Fehér Imre, a MOL Bányász Nyugdíjas Klub elnöke. – Az énekes csoportok mellett a néptáncosok is felléphetnek, a Mamik egyfajta kulturális missziójára büszkék lehetünk.

A Mamik dalkör tagjai a színpadon Fotó: Benedek Bálint/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában