Díjnyertes Lélekrablók

2018.12.07. 10:00

Ákody Zsuzsa regénye 300 pályamű közt lett a legjobb

Az Atlantic Press Kiadó országos női regénypályázatán első díjat nyert a három éve Keszthelyen élő Ákody Zsuzsa Lélekrablók című regénye, mely háromszáz pályamű közül lett a legjobb.

Arany Horváth Zsuzsa

A Keszthelyen élő író az új kötettel Fotó: a szerző

Az Atlantic Press Kiadó országos női regénypályázatán 300 pályamű között első díjat nyert a három éve Keszthelyen élő Ákody Zsuzsa Lélekrablók című regénye.

A regény a gyerekkori traumák továbbélését boncolgatja egy fiú és egy lány történetén keresztül. Ákody Zsuzsa első könyve 1999-ben jelent meg Földanyácska gyermekei címmel, majd 2001-ben jelentkezett a Láng a havon című könyvvel, amelynek fikció­ja szerint Petőfi tovább él. Ezt követte a Zazi című kötete.

A Keszthelyen élő író az új kötettel Fotó: a szerző

A mostani díjátadón Hernádi Judit olvasott fel az első három helyezett kötetből, az elismerést Fábián Janka írónő, a zsűri elnöke adta át. A Sümegen és Csabrendeken dolgozó szerző utóbbi település díszpolgára is – írta a díj kapcsán laptársunk, a Napló. Ákody Zsuzsa (az írói név felnőtt fiai keresztnevét idézi) már a következő művén dolgozik, fantasyt ír, mely a jövőben játszódik, és az akkori emberek mindennapjaiba nyújt bepillantást. A kötet a tervek szerint jövőre jelenik meg.

Szakács Imréné, azaz Ákody Zsuzsa nyertes regényét, a Lélekrablókat december 8-án, szombaton dedikálja a keszthelyi Alfa parkban, a Líra könyvesboltban 14 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában