Interjúkötet

2018.06.07. 08:30

Nászta Katalin színművésznő erdélyi pályatársait faggatta

A minap mutatták be a megyei könyvtárban Nászta Katalin színművésznő Thália erdélyi napszámosai című, színháztörténeti jelentőségű interjúkötetét.

Arany Horváth Zsuzsa

Nászta Katalint a Színházbarát Kör is meghívta Fotó: Katona/Zalai Hírlap

Az íróvá lett költő-színésznőt erről a – közel harminc évig készült – nagyszabású vállalkozásáról is faggathatják ma délután fél ötkor a Színházbarátok Köre látogatói. A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház mellett működő klub több évtizedes hagyománya, hogy a teátrum művészeinek munkáját nemcsak a színpadon látottak alapján kísérik figyelemmel, hanem időről időre beszélgetésre invitálják Thália szolgálóit. Ezúttal többszörös élményt kínál a találkozó, hiszen Nászta Katalin maga is tagja volt a megyeszékhelyi társulatnak azután, hogy 1987-ben Erdélyből áttelepült Magyarországra. Odahaza Sepsiszentgyörgyön játszott. Hiánypótló könyvében olyan 55 színészt szólaltat meg, akik erdélyi magyar színházakban, a magyar nyelv és művészet oltárán szolgálták a közönségüket.

Nászta Katalint a Színházbarát Kör is meghívta Fotó: Katona/Zalai Hírlap
A kötet címlapja Kurta Árpád munkáját mutatja

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában