Műsor

2018.04.25. 09:30

Kulturális rendezvényt szerveztek a fogyatékkal élőknek Lentiben

Nemzetiségi sokszínűség címmel szervezett kulturális rendezvényt főként fogyatékkal élőknek a helyi Kolping Támogató és Foglalkoztató Központ.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

Ez alkalommal a lenti, zalabaksai, tótszerdahelyi, zalaegerszegi fogyatékkal élőket gondozó intézményekből érkeztek a programra szereplők, illetve a szlovéniai Lendváról és a horvátországi Csáktornyáról is üdvözölhettek Lentiben csoportokat. Mellettük a társintézmények, több helyi iskola képviselői, köztük a zeneiskolások, valamint az óvodás és iskolás néptáncosok is részt vettek a műsorban. Versekkel, táncos-zenés produkciókkal és szórakoztató jelenetekkel léptek fel csoportok, illetve a szlovén és horvát vendégek bemutatót tartottak országuk nevezetességeiről is.

Fotó: Korosa Titanilla

A program megnyitóján a szervező intézmény részéről Pozonec-Csoma Veronika köszöntötte a szépszámú vendéget, majd Drávecz Gyula, a város alpolgármestere szólt a megjelentekhez. Mint elmondta: az esemény célja, hogy elősegítsék a fogyatékkal élők jogainak szélesebb körű érvényesítését, hogy hatékony szerveződések születhessenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában