Kossuth katonája leszek

2018.03.13. 11:11

A haza honleányai vetélkedtek Zalaegerszegen

Az Apáczai Városi Művelődési Központban nem múlhat el március a „Kossuth Katonája leszek...” elnevezésű, diákoknak szóló, az 1848-as forradalom eseményeit felidéző műveltségi vetélkedő nélkül.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

Idén sem volt másképp, hétfőn is a ház munkatársa, Kelemen Gyula vezetésével zajlott a vetélkedő, amelyre talán még sosem jelentkeztek ennyien. A megye iskoláiból 23 háromfős csapat állt ki, hogy kiderüljön, ki tud legtöbbet a forradalomról és szabadságharcról.

A Halász Imréné középiskolai történelemtanár, Béres Katalin főmuzeológus és Tóth Renáta megyei könyvtári csoportvezető alkotta zsűri láthatta: a képfelismerések, az események kronológiai sorrendjének felállítása, a filmbejátszások utáni kérdésekre adott helyes válaszok alapos tudásról tanúskodtak.

Fotós: Katona Tibor/ Zalai Hírlap

Béres Katalin zárszavában utalt arra, hogy a feladatok egyáltalán nem voltak könnyűek, mégis szép eredmények születtek. Itt-ott gondot okozott ugyan a Kossuthra nagyon hasonlító zalai Csány László arcképének felismerése, vagy a Deák Ferenc állandó jelzőjeként emlegetett „joviális” szó jelentése, de ez nem vont le a tanulók teljesítményéből.

A képzeletbeli dobogó tetejére végül Molnár Andrásné (Ady-iskola) tanítványai állhattak fel, akik egyenként 7 ezer forint értékű könyvutalványt vehettek át Dala Hajnalkától, az Apáczai VMK vezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában