Az idősügyi tanács beszámolója

2018.06.24. 10:00

Senior akadémia, többgenerációs vetélkedő is zajlott Zalaegerszegen

A generációk közötti összefogás, kapcsolattartás jó gyakorlata az idősek-fiatalok találkozója, ezt a rendezvényt minden évben a megyeszékhelyi diákönkormányzat szervezi meg.

Arany Gábor

Rendezvények sorát tartották, képünkön a csácsi Évgyűrűk Nyugdíjas Klub karácsonyváró műsora Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A rendezvényen általános és középiskolás diákok vesznek részt idősekkel közös csapatokban és oldanak meg különböző játékos feladványokat.

Rendezvények sorát tartották, képünkön a csácsi Évgyűrűk Nyugdíjas Klub karácsonyváró műsora Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Ez is szerepel a városi idősügyi tanács elmúlt évi tevékenységéről szóló beszámolóban, amelyet a legutóbbi önkormányzati közgyűlésen tárgyaltak meg a képviselők. A 2015 januárjában újonnan alakult idősügyi tanács 11 taggal és 11 állandó meghívottal működik. Képviseltetik magukat a történelmi egyházak, az idősügyi ellátó intézmények vezetői, valamint a szakmai érdekvédők. Az idősügyi tanács a szakmai feladatai ellátására az önkormányzattól 2,6 millió forintos támogatást kapott az elmúlt esztendőben. A város az elmúlt esztendőben is megrendezte az idősek hónapját, a programok sorában a játékos sportvetélkedő, főzőverseny, kulturális és várostörténeti vetélkedő, képzőművészeti kiállítás és több, a korosztályt érintő konferencia szerepelt. Ezek az elmúlt esztendőben minden előzetes várakozást felülmúló részvétellel és aktivitással zajlottak le. Ez jellemezte a nyugdíjas szabadegyetem, senior akadémia előadásait is. Ez a program 2015 első félévében indult el a megyeszékhelyen, először 122 érdeklődővel, míg az elmúlt esztendőben már 280 hallgató vett részt az előadásokon. Szintén nagy figyelem kísérte Az idős ember helye a társadalomban címmel megrendezett konferenciát, amelyen hét témakörben taglalták a szépkorúakat érintő kérdéseket. Szó esett egyebek mellett az élethosszig tartó tanulásról, az időskori életmódról és egészségről, a munkavállalás lehetőségéről.

A beszámoló megállapítása szerint a városi idősszervezetek aktív, eredményes munkát végeztek. Az idős-ügyi civil regiszterbe 19 szervezet jegyeztette be magát, és a város vezetése a jövőben is számít tevékeny munkájukra, tanácsaikra, észrevételeikre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában