Együttműködés

2018.05.25. 07:00

Határon átnyúló idegenforgalmi projekt nyitórendezvényét tartották Lentiben

Határon átnyúló idegenforgalmi hálózat kialakítását célzó magyar- szlovén projekt nyitórendezvényét tartották meg tegnap a városban.

Korosa Titanilla

A Thermal Hotel Balance-ban a megnyitón Horváth László lenti, és Alojz Glavac moravske toplice-i polgármester is köszöntötte a megjelenteket, hisz a két település a projektben partnerként működik együtt. Ezt követően több előadó ismertette a projekt tartalmát és a már megvalósult jó példákat szlovén és magyar részről is. Elhangzott: a fő cél a két település között elterülő térség idegenforgalmi vonzerejének növelése a kulturális és természeti örökség védelmére fókuszálva, valamint a kevésbé fejlett területek termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztése.

A térséget a helyi adottságokra alapozva fejlesztenék. Mindkét oldalon tematikus rendezvények valósulnak majd meg, mint például a Gyógyító és illatos bodza piknik, vagy a Tőzike, Tündérkert, Gyógyító hajdina és Orchidea fesztivál. Lentiben kialakítanak gasztro udvart is. A turisztikai termékcsomagokhoz négy nyelven készülnek receptgyűjtemények. Kiépítenek emellett egy a térségi energiaparkokat összekötő ösvényt is a lenti Szent György Energiapark – Hetés Kapuja – Barátság Park – Bakónaki-tó – Moravske Toplice – Lucacevci útvonalon, illetve a Hetés Kapuján keresztül alternatív útvonalat Márokföldig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában