Egy korty, egy falat

2018.02.22. 17:13

Hatalmas bulit csapott a Mol Bányász Nyugdíjas Klub

A Mol Bányász Nyugdíjas Klub életvidám asszonyai, urai ismét bebizonyították: hétköznap, zord időben is lehet forró hangulatú bulit csapni...

Szabó Zsófia

Fotó: Szakony Attila

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban csütörtökön tartott mulatság apropója, a több, mint egy évtizedes hagyományra visszatekintő bor-és verseny volt, amelyből a hetven fős klub szépkorú tagjai aktívan kivették részüket.

Fehér Imre elnök azt mondta: nem a megmérettetés a célja a gasztroprogramnak, hanem az, hogy egy jót beszélgessenek, házi ropogtatnivalók és a saját készítésű nedűk kíséretében.

Fotó: Szakony Attila

– Több tagunk szőlősgazda – fűzte hozzá a klub elnöke. – Így arra is remek alkalmat adott a rendezvény, hogy megkóstoljuk egymás borát.

Amiből nem volt hiány, ugyanis harminchárom féle „hegylevet” lehetett megízlelni. Olyanokat, amik a dél-zalai borvidék közismert hegyhátain érlelődtek.

– Öt fajtából hoztam kóstolót – így Bóka László klubtag. – Aki kóstolták, nem volt rá panaszuk– büszkélkedett az eszteregnyei gazda.

Nem csak birtokaikon ügyeskednek a klubtagok. Akadt olyan úr, aki a konyhában is megállja a helyét.

 

– Olívás krumplipogácsát készítettem – mondta Sóstai József. – Szeretek a konyhában szorgoskodni.

– Ez bizony igaz – nyugtázta a férfi élete párja, Sóstainé Ilona. – Úgy ráérez az uram keze a sütésre, a főzésre, hogy sok asszony megirigyelhetné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában