Templomjárás biciklivel

2018.09.21. 09:00

Folytatta Vigh László a választókerület bejárását

Kerékpáron kereste fel a megyeszékhely templomait csütörtökön Vigh László országgyűlési képviselő. Útján elkísérte Stróber László római katolikus apátplébános, Zsugyel Kornél evangélikus és Hodánics Péter református lelkész is.

Arany Gábor

Dén Dániel, Vigh László, Stróber László, Zsugyel Kornél és Hodánics Péter a tájékoztató helyszínén Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Mint Vigh László felidézte, három évvel ezelőtt kezdte a választókerület településeinek bejárását kerékpárral. Félszáz községet már felkeresett, további 21 szerepel az útitervben. Ennek része volt a csütörtöki megyeszékhelyi kerékpáros kalandozás. A templomok története mellett szóba kerültek a fenntartással kapcsolatos kérdések is, ahogy erről a Rózsák terén, a Kálvária-kápolna előtti rövid pihenő alkalmával beszéltek. Mint Zsugyel Kornél megemlítette, számukra komoly előrelépést jelentene, ha sikerülne megoldani a templom klimatizálását, mert télen és nyáron olyan hőmérséklet uralkodik az épületben, ami távol tartja a híveket.

Dén Dániel, Vigh László, Stróber László, Zsugyel Kornél és Hodánics
Péter a tájékoztató helyszínén Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

A gyülekezeti házuk befogadóképessége viszont korlátozott. Hodánics Péter arról beszélt, hogy a templom tetejének felújítását tervezik jövőre. Erre azért is nagy szükség lenne, mert a tavaly nyári vihar komolyan megtépázta a burkolatot. Mindezeken túl az is elhangzott, hogy mindannyian rendszeresen kerékpároznak, ki közlekedési eszközként, ki inkább sportból pattan nyeregbe. Vigh László a kerékpáros vizitek folytatását ígérte, és tervei szerint nyílt napon drótszamárral is be lehet majd járni az autóipari tesztpályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában