Program

2018.09.22. 07:00

A testmozgást (is) népszerűsítették a kanizsai autómentes napon

Sportos, szórakoztató programokkal vártak mindenkit pénteken az Erzsébet térre az autómentes napra.

Szabó Zsófia

Már húsz éve szervezik meg a dél-zalai városban, csakúgy, mint 250 hazai településen az európai kampányhoz kapcsolódó eseményt, amelynek célja a testmozgás népszerűsítésén túl az, hogy a gépjárműmentes közlekedésre hívja fel a figyelmet.

Bringás reggelivel, bringahintával, különleges kerékpárokkal, tornával, futással és koncerttel kedveskedett a város önkormányzata az Innovációs és Technológiai Minisztériummal karöltve a rendezvényre látogatóknak. Dénes Sándor polgármester jelezte: Nagykanizsán nem csak az autómentes nap révén népszerűsítik a kerékpározást.

Az óvodásokat és a diákokat is zenés tornával várták a térre. A képen
a Hevesi ovi kis lurkói aerobikoznak Fotó: Gergely Szilárd

– Pályázati támogatásból és önerőből is fejlesztünk. Vannak kijelölt kerékpárútjaink, s a számuk gyarapodni fog. A Mura-program is hozzájárul ahhoz, hogy minél többen kerékpározzanak – összegezte Dénes Sándor.

– A minisztérium közel egymillió forinttal támogatta az autómentes nap nagykanizsai programját – erről Cseresnyés Péter miniszterhelyettes beszélt. – Számos fejlesztés is történt a biciklizés népszerűsítéséért. Kerékpáros központot építettünk a Csótóhoz, bérlésre alkalmas rendszert alakítottunk ki a városban, utakat építettünk és jelöltünk ki, határon átnyúlóan is – részletezte a politikus.

Nagykanizsán és a térségben egyre többen pattannak kerékpárra, köztük a helybéli Gazdag Mária.

– Jó sport a kerékpározás, ennek köszönhetően gyorsabban tudom a hétköznapi teendőimet is intézni a városban – mesélte a nyugdíjas hölgy. A fiatalabb generáció másért kedveli a bicajozást. A zalaszentbalázsi Trifán Zsófia így piheni ki az olykor fárasztó iskolai napokat.

– Apa tanított meg pár éves koromban bicajozni – mesélte a hetedikes leányzó. – Azóta sokat tekerek, ha jó idő van. Suli után a legjobb, mert nagyon jól ki tudok közben kapcsolódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában