Minden eddiginél többen jelentkeztek

2024.05.23. 16:00

Mintegy félezer intézmény pályázott az Állatbarát címre

Negyedik alkalommal, kibővített tartalommal és további kategóriákkal hirdette meg az állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatát az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központja és az „Állatvédelem gyerekeknek” FB-oldal szerkesztőbizottsága. A kiírók tájékoztatása szerint április 30-ig összesen 490 oktatási intézmény nyújtotta be pályázatát, minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvend tehát a kiírás. Zalából már több intézmény elnyerte ezt a címet.

Mozsár Eszter

Tóthné Gróf Andrea bölcsődevezető a bejáratnál elhelyezett "Állatbarát bölcsőde" címet mutatja

Fotó: Mozsár Eszter

Az Állatbarát címre bölcsődék, óvodák, általános iskolák, gyógypedagógiai intézmények, középiskolák és gyermekotthonok pályázhattak.  A beadott pályaművek alapján 30 bölcsőde, 300 óvoda, 126 általános iskola, 16 gyógypedagógiai intézmény, 15 középiskola és 3 gyermekotthon szeretné viselni ezt a megtisztelő címet. A pályázatra olyan oktatási és gyermekvédelmi intézmények jelentkezését várták, amelyek kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért és törekednek arra, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe, változatos és kreatív programok segítségével. 

A beérkezett munkákat egy állatvédelmi és pedagógus szakemberekből álló zsűri bírálja el. A pályázatok nyertesei a díjakat és okleveleket az Állatorvostudományi Egyetemen, június 18-19-én megrendezendő ünnepségen vehetik át Prof. Dr. Sótonyi Péter rektortól. Minden kategóriában három helyezettet díjaznak, így összesen 18 nyertes intézményt hirdetnek majd a júniusi díjátadón – áll a szervezők közleményében. Az ünnepélyes eseményen az Állatbarát Nagykövet címeket is átadják.

Az oklevelek, tárgyi ajándékok és élménymeglepetések mellett az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja idén is tart egy állatvédelmi képzést valamennyi állatbarát oktatási intézmény számára. 

Erre a tanvére például a zalaegerszegi Űrhajós Bölcsőde is elnyerte az „Állatbarát Bölcsőde” címet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában