A hideg ellen védik a cicákat, s etetik télen a madarakat

2024.01.24. 16:00

„Állatbarát bölcsőde” címet nyert ebben a nevelési évben a zalaegerszegi Űrhajós Bölcsőde

Egy kis odafigyelés, érzékenység, meg némi kézügyesség. Csupán ennyi szükséges ahhoz, hogy magunk is elkészítsük a kóbor macskák téli menedékét.

Mozsár Eszter

Tóthné Gróf Andrea bölcsődevezető a bejáratnál elhelyezett "Állatbarát bölcsőde" címet mutatja.

Fotó: Mozsár Eszter

A Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék Űrhajós Bölcsődéjének kollektívája hosszú évek óta az állat- és környezetvédelemre neveli a csöppségeket, s rajtuk keresztül a szülőket, hozzátartozókat. Minden évben új gondolatokkal, ötletekkel bővítik zöldszemléletüket. Most télen a kóbor cicáknak nyújtanak menedéket a hideg elől a bölcsőde kerítése mellett elhelyezett kis házikóval. Ötletüket a Bársonytalp Zala Egyesület is örömmel fogadta, közösségi oldalukon ők is megosztották a hírt.

A cicamenedéket a bölcsőde vezetőjének, Tóthné Gróf Andreának az édesanyja készítette. 
Fotó: Mozsár Eszter

Az intézmény tavaly pályázott az „Állatvédelem gyerekeknek” szerkesztőbizottsága és az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával már harmadszorra, kibővített tartalommal és további kategóriákkal meghirdetett állatvédő és állatbarát címek elnyerését célzó pályázatára. Ahogy megírtuk, tavaly összesen 361 egyéni pályázat érkezett (22 bölcsőde, 233 óvoda, 92 általános iskola, 8 középiskola, 5 gyermekotthon és 1 fejlesztő), ami a tavalyelőtti szám több mint kétszerese.
Az Űrhajós Bölcsődén kívül Zalaegerszegről a Cseperedő Bölcsőde és a Kertvárosi Óvoda büszkélkedhet az „Állatbarát 2023” címmel.

Az Űrhajós Bölcsőde vezetőjével, Tóthné Gróf Andreával a fenti témában készítettünk interjút, amit nemsokára portálunkon is olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában