Három napos fesztivál Zalaegerszegen

2024.06.16. 16:00

A zenés programok vonzották a legnagyobb tömeget az EgerszegFeszten

Az EgerszegFeszt legnagyobb tömegeket vonzó programjainak ezúttal is a koncertek bizonyultak, péntek délutántól vasárnap estig két színpadon párhuzamosan zajlottak, zajlanak az események. A Dísz téren több helyi kötődésű formáció lépett fel, míg a Kazinczy téren felállított nagyszínpad igazi közönségkedvenc előadóknak adott helyet.

Gyuricza Ferenc

A Magna Cum Laude az EgerszegFeszt nagyszínpadán Fotó: Gyuricza Ferenc

Utóbbiak közt volt a Punnany Massif, valamint az idén fennállása 25 éves jubileumát ünneplő Magna Cum Laude is, amely ráadásul a zalaegerszegi koncertjét megelőző napokban vehette át a legjobb zenekarnak járó Petőfi Zenei Díjat. Az énekes Mező Misi által vezetett formáció szombaton este igazi slágergyűjteménnyel állt ki a zalaegerszegi közönség elé, nem véletlenül telt meg zsúfolásig a színpad előtti hatalmas, több ezer fő befogadására alkalmas terület. Ugyancsak szombaton tartotta speciális fesztiválkoncertjét barátaival közösen a dalszerző-előadóművész Hrutka Róbert, amely során az énekes-gitáros a közelmúltban elhunyt Tompos Kátyáról is megemlékezett a neki ajánlott Törékeny jégen című dal előadásával.

Mező Misi, a Magna Cum Laude énekese a közönség tagjai közt énekli a Vidéki sanzon című dalt Fotó: Gyuricza Ferenc


Vasárnap este Ganxsta Zolee és a Kartel ad koncertet a fesztivál nagyszínpadán, soraiban Vilkóval, azaz Takács Vilmos gitárossal, aki Zalaegerszegről indulva vált az ország egyik legismertebb zenészévé, majd a hazai könnyűzene legújabb generációjának egyik népszerű előadója, Beton.Hofi lép még fel a nagyszínpadon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában