Többen részletfizetést kértek

2024.05.23. 10:30

Építményadó: csökkent a bevétel

Az iparűzési adó után az építményadóból származik a zalaegerszegi önkormányzat második legnagyobb saját bevétele. Tavaly több mint 1 milliárd forintot fizettek be a vállalkozások ebből az adónemből, a betervezett összeg közel 96 százalékát.

Szabó Judit

Építményadót 1968 adózó fizetett tavaly Zalaegerszegen

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Összesen 1968 adózó fizetett 3993 adótárgy és 1.144.472 m² terület után. A helyi adókról szóló törvény alapján mentesültek a háziorvosi rendelők és az állattartásra, növénytermesztésre használt ingatlanok. A bevallások alapján 429 lakást, 4 üdülőt, 1970 kereskedelmi egységer, 46 szállásépületet és 1544 egyéb, nem lakás céljára szolgáló épületet adóztatott az önkormányzat. A bevétel az előző évhez viszonyítva csökkent, mert egy villamos világító eszközök gyártásával foglalkozó adózó felszámolási eljárás alá került. A lejárt tartozása közel 67 millió Ft, melynek megtérülése bizonytalan. Ezenkívül több nagy adózó a fizetési nehézségei miatt részletfizetést kért, amit az adóosztály engedélyezett, olvashattuk a minap közgyűlés által elfogadott zárszámadásban. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában