„Isten lelke segít s megajándékoz”…

2024.05.23. 07:00

A keszthelyi Fő téri templomban idén 82 fiatal bérmálkozott

Nyolcvankét fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét dr. Udvardy György veszprémi érsek a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-templomban. Ezzel ők nagykorúvá váltak keresztény hivatásukban, s egyúttal az egyház teljes jogú tagjai lettek.

Péter B. Árpád

Dr. Udvardy György: Isten Szentlelke abban támogat, hogy felfedezd az életet, amit élsz, s tudd: a képességeid, a korlátaid, a vágyaid, a lehetőségeid mind Istentől vannak

Fotó: Halász Gábor

A főpásztor a szentmise elején arra hívta fel a bérmálandók figyelmét, nagy ajándékot kapnak, amelyet az Úristen a teremtés kezdetén készített számukra.

Idén 82 fiatal kapta meg a bérmálás szentségét
Fotó: Halász Gábor

– Életetek legszemélyesebb pillanata ez, s mégis egyben közösségi ünnep: a plébániához tartozóknak, a családotoknak, szüleiteknek s iskoláitoknak, hitoktatóitoknak is – fogalmazott dr. Udvardy György,

A veszprémi érsek homíliájában elmondta: „szükségünk van arra, hogy jól lássunk a világban, például saját életünket, az embert, jövőnket és kapcsolatainkat. Isten Szentlelke segít s megajándékoz bennünket ezzel”.

– Abban támogat, hogy felfedezd az életet, s tudd: a képességeid, a korlátaid, a vágyaid, a lehetőségeid mind Istentől vannak. Ő az, aki döntött felőled, aki téged megálmodott a teremtés kezdetén. Ismeri a tulajdonságaidat, a vágyaidat, még azt is, hogy mitől félsz s mit szeretnél elkerülni. Ismer, s azt akarja, hogy te is jól ismerd magad, terveid pedig reálisak legyenek és soha el nem múló boldogságot jelentsenek – emelte ki dr. Udvardy György.

Hozzátette, mindezt nem könnyű felfedezni, „főleg egy olyan kényelmes világban, amelyben most élünk, amelyben nagyon sok minden mutatja magát igazán fontosnak, boldogságra vezetőnek, de látjuk, hogy nem igaz, mert megtöri az ember méltóságát, szétzilálja a családot, a szülő-gyermek viszonyt, a plébániaközösséget, vagy éppen megrontja emberi kapcsolatainkat”.

A bérmálkozók megújították keresztségi ígéreteiket, megvallották hitüket, majd csendben imádkozva hívták együtt a Szentlelket
Fotó: Halász Gábor

A főpásztor úgy fogalmazott a bérmálkozóknak: „Isten Szentlelke abban akar segíteni, hogy bízzál Istenben. Ő bízik benned, s végérvényesen elkötelezte magát Jézus Krisztusban”.

A prédikációt követően a fiatalok megújították keresztségi ígéreteiket, megvallották hitüket, majd csendben imádkozva hívták együtt a Szentlelket. Dr. Udvardy György ezúttal 82 bérmálkozónak szolgáltatta ki e szentséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában