A művészeti csoport valamennyi tagja színpadra lépett

2024.04.21. 15:46

Gálaműsort adott a Premier Táncklub a táncművészet világnapja tiszteletére

Szombaton este tartotta Nagykanizsán, a Hevesi Sándor Művelődési Központban éves gálaműsorát a 2000 nyarán alapított Premier Táncklub. A mintegy két és fél órás műsorban az ötven táncossal működő művészeti csoport valamennyi tagja színpadra lépett, vendégként pedig a Gála Társastáncklub és a Tornyos TánClub működött közre a rendezvényen.

Gyuricza Ferenc

A Premier Táncklub felnőtt csoportja a gálaesten

Fotó: Gyuricza Ferenc

A Premier Táncklub hagyományosan áprilisban, a táncművészet világnapnapja tiszteletére rendezi meg éves gálaműsorát. Ezúttal harminc produkciót láthatott a közönség. Köszöntőt Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója mondott, aki nemcsak a művészeti csoport történet ismertette röviden, de szólt arról is, hogy az alapítás óta a Premier Táncklub mind létszámban, mind elért eredményeiben gazdagodott, többek közt ezért jelent rangot a tagjának lenni.

Premier Táncklub gálaműsor
Fotó: Gyuricza Ferenc

A show-, modern és látványtáncban érdekelt művészeti csoport közel negyedszázados történetében az állandóságot a vezető Németh Petra, a Premier Táncklub Egyesület elnökének személye jelenti, aki „elhivatottan egyengeti a táncklub útját, fáradhatatlanul koordinálja a tevékenységét, értőn és érzőn irányítja a művészeti csoport munkáját” – fogalmazta meg Kovácsné Mikola Mária.  

Fotó: Gyuricza Ferenc

A táncklub tagjai az év során 11 hazai és nemzetközi versenyen vettek részt, melyekről összesen hat bronz, 17 ezüst, valamint 13 aranyéremmel tértek haza. Emellett négy különdíjat és egy országos bajnoki címet is szereztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában