Önkormányzati választás 2024

2024.04.12. 16:46

Az ellenzéki koalíció minden választókerületben állít jelöltet

Bemutatkoztak a Demokratikus Koalíció és a Momentum által az önkormányzati választáson a megyeszékhelyen indított jelöltek.

Arany Gábor

Hét jelölt a 12-ből: Balaskó Gábor, dr. Csidei Irén, Porpáczi Attiláné, Békési Tamás, Keresztes Csaba, Belső Gabriella, Pete Gábor Márk

Fotó: A szerző

A választókerületek sorrendjében: 

Podányi Gergely, 1997 ben született Tapolcán. 2015-ben érettségizett Pápán. 2 évig Budapesten élt utána költöztem Zalaegerszegre, 2017-ben. A mai napig itt él és dolgozik, Zalaegerszegen megtalálta az igazi otthont.
Jakab Vilmos László, Jakab Vilmos. 62 éve zalaegerszegi, amire mindig büszke volt. Európai polgár. Az elesettek, rászorultak segítése, a társadalmi igazságtalanságok megszüntetése volt mindig és marad mindig a legfontosabb célja a politikában..

 Porpáczi Attila Győzőné, Tősgyökeres zalaegerszegi, a Csány László Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett, majd a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett felsőfokú végzettséget. Több mint 30 éven át vendéglátásban dolgozott, vállalkozó volt a városban. Jelenleg aktív nyugdíjas.

 dr. Csidei Irén, A Zala Megyei Kórház volt főigazgatója. Orvosként mindig is az emberek szolgálatát tekintette hivatásának. Önkormányzati képviselőként is erre készül.

 Plesz Dóra, 33 éves Zalaegerszegen született és nőtt fel. Németet és magyart, mint idegennyelvet tanít, némettolmács és -fordító. Önkormányzati képviselőként– tanár lévén – kiemelten szeretne foglalkozni a zalaegerszegi iskolák és a helyi oktatás fejlesztésével.

Belső Gabriella Marianna, 59 éves, Törzsgyökeres zalaegerszegi. A Ságvári (ma Kölcsey) Gimnáziumban érettségizett. Elvált, egy lánya van, aki külföldön találta meg számításait. Jelenleg egy landorhegyi pékség üzletét vezeti.

 Beck Károly, 40 éves, nős. A zalaegerszegi Csány László közgazdasági SZKI-ben érettségizett gazdálkodási szakirányon, ami után több felsőfokú szakképesítést szerzett, leginkább az informatikai területéről. 8 évig családi vállalkozást vezetett, majd több mint 9 évig informatikusként és szoftverfejlesztőként dolgozott. Jelenleg alkalmazott.

 Csötörtök Judit Anna, Csötörtök Judit nyugdíjas, Zalaegerszegen született és itt járt iskolába, itt dolgozott. A Zalai Hírlaptól ment nyugdíjba. A hétköznapi emberek sorsát szeretné jobbá tenni.

Keresztes Csaba, Keresztes Csaba 35 éves közgazdász. Zalaegerszegen született és feleségével hosszútávon is itt képzelik el hosszútávú jövőjüket. A Báthory István Szakközépiskolában érettségizett, itt szerzett kereskedelmi és marketing középfokú végzettséget. A Budapesti Gazdasági Egyetem zalaegerszegi karán szerezte diplomáját, ahol több évig a Magyar Közgazdasági Társaság Zalaegerszegi Ifjúsági Szervezetének elnöke volt. Jelenleg egy magyar tulajdonú informatikai területtel foglalkozó vállalatnál dolgozik. 2014 óta külsős bizottsági tagként vesz részt Zalaegerszeg önkormányzatának munkájában, 2019 óta önkormányzati képviselő és a Pénzügyi Bizottság tagja.

 Békési Tamás, Békési Tamás 56 éves történelem-német szakos középiskolai tanár.  Nős, két felnőtt fia van, mindketten egyetemi hallgatók. Zalaegerszegen született, az egyetemi éve kivételével mindig Zalaegerszegen élt, szinte végig ugyanabban a választókerületben, ahol most is jelölt. 1990 óta a Báthory István Technikumban és előd intézményeiben tanít, emellett többek között hosszú ideje tanít a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban is. 2004 óta külső szakértőként dolgozik az Európai Bizottság szakképzéssel foglalkozó háttérszervezetében, a magyar munkavállalókat képviseli. Szívesen nyilvánul meg oktatási, esélyegyenlőségi, pedagógus szakmai és érdekvédelmi kérdésekben.

 Balaskó Gábor Gyula, 42 éves, 12 éve Zalaegerszegen él. Párjával 3 gyermeket nevelnek, jelenleg logisztikusként dolgozik egy bútorgyártó cégnél.

 Pete Gábor Márkó, 19 éves diák, aki aggódik amiatt, amit az elmúlt években hazánkban a kormány tesz és szeretne aktív részese lenni a változásnak. Magyarországon és Zalaegerszegen. 
A jelöltbemutató pénteki sajtótájékoztatón Keresztes Csaba, a DK választókerületi elnöke és Ruzsics Milán, a Momentum Mozgalom megyei elnöke úgy fogalmazott, hogy az emberek többsége változást szeretne az országban és a településeken is. 


A koalíció polgármesterjelöltje Keresztes Csaba, aki elmondta, ha a választáson bizalmat kapnak, akkor alpolgármesternek kéri fel Békési Tamást, aki a 10. választókerületben méreti meg magát. Úgy fogalmazott, ellenzéki szövetségük a második politikai erő a városban, de a következő két hónapban még komoly változások történhetnek. A választási programjuk ismertetésre később térnek vissza, tette hozzá.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában