A zalaegerszegi szimfonikusok hangversenye Beethoven műveiből

2024.04.12. 13:30

A csillagközi térben is hallhatják – fotógaléria

Nagy sikerű koncertet adott csütörtök este, a költészet napján a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Szabó Judit

A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar Tóth László közreműködésével Beethoven c-moll Zongoraversenyét adja elő 2024. április 11-én

Fotó: Pezzetta Umberto

A koncertet versekkel tették a költészet napja alkalmából ünnepivé, Szarvas József Kossuth-díjas színművész kápráztatta el a közönséget. A hallgatóság hangos bravózással, vastapssal hálálta meg Beethoven V., Sors szimfóniájának és c-moll Zongoraversenyének előadását az együttesnek, a szóló játszó Tóth László zongoraművésznek és Bognár Ferenc karmesternek.

A Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar és Tóth László zongoraművész Beethoven c-moll Zongoraversenyét játssza    Fotó: Pezzetta Umberto

Tóth László a koncerten néhány érdekességet is elmondott a művekről, például azt, hogy az V. szimfónia rajta van azon a két aranylemezen, amelyet a Voyager űrszondák hordoznak 1977 óta, jelenleg már a csillagközi térben.

Ha valamely idegen civilizáció megtalálja egyszer a szondákat, az emberiségről és kultúrájáról 116 képet és 90 percnyi zenei anyagot talál, köztük a Sors szimfónia első tételét. 

 

Szarvas József verseket szavalt      Fotó: Pezzetta Umberto

Az előadást ma Zalaszentgróton, április 21-én Őriszentpéteren, április 24-én Nagykanizsán hallhatja a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában