Kitüntetés

2024.03.21. 15:30

Lovagkeresztet kapott a református egyház világi elnöke

Gyuricza Ferenc

A magas rangú magyar állami elismerést Sulyok Tamás köztársasági elnök megbízásából a képünkön is látható Kelemen Gertrud lendvai magyar főkonzul adta át a kitüntetett személynek

Fotó: Népújság

A muravidéki magyar református közösség megmaradását és erősítését szolgáló több mint másfél évtizedes munkája elismeréseként a magyar érdemrend lovagkeresztjét vehette át az 1848/49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére Pártosfalván megrendezett ünnepségen Kócán Géza, a szlovéniai református egyház világi elnöke. A magas rangú magyar állami elismerést Sulyok Tamás köztársasági elnök megbízásából a képünkön is látható Kelemen Gertrud lendvai magyar főkonzul adta át a kitüntetett személynek. A muravidéki borvidéken tevékenykedő magyar gazdák összefogása és támogatása érdekében több éve végzett kiváló munkájáért szintén március 15. alkalmából vehetett át elismerő oklevelet Nagy István agrárminisztertől Farics Dorisz, a Csentei Szőlőtermelők Egyesületének elnöke. Ez utóbbi eseményre március 13-án került sor Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában