A Nagykanizsai Központi Óvoda már harmadszor nyerte el az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet

2024.03.20. 11:30

Korszerű, digitális nevelésről hallottak az óvodapedagógusok

Korszerű óvodai nevelés, digitális pedagógiai módszerek Nagykanizsa Központi Óvodában címmel szerveztek szakmai napot zalaegerszegi és murakeresztúri óvodapedagógusoknak szerdán a Miklósfai-tagóvodában.

Benedek Bálint

A digitális nevelésben résztvevő gyerekek bemutatták tudásukat a vendég óvodapedagógusoknak a Miklósfai Tagóvodában

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen megjelenteket Dr. Némethné Kovács Edit, a központi óvoda igazgatója köszöntötte. Elmondta: a sikeres közoktatás fejlesztés érdekében kulcsszerep hárul a hálózati, horizontális tanulás mintaadó tartalmait biztosítani képes intézményekre. Ezen gondolatok mentén a Nagykanizsai Központi Óvoda már harmadszor nyerte el az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet.

- Az óvodai nevelés országos alapprogramjával összhangban a hagyományos értékek megtartása mellett 2020 óta foglalkozunk digitális kompetenciafejlesztéssel - folytatta. - Vagyis robotikával, okos eszközöket használunk okosan, keresve az óvodai tradicionális és a digitális nevelés egyensúlyát. Az idén a tanfelügyeleti és a pedagógusminősítés indikátoraiban hangsúlyosan megjelent a digitális eszközök és alkalmazások használata, mint elvárás. Az óvodai nevelésben ez még járatlan út. E területen megszerzett tudásunk most segítséget nyújthat a hozzánk látogató óvodapedagógusok, vezetők számára. Szeretnénk ezúttal az "Így is lehet!" jelmondatunk köré csoportosítva a Miklósfai, illetve a kiskanizsai Pipitér Tagóvodában olyan pedagógiai módszereket, digitális alkalmazásokat bemutatni, melyek jól beilleszthetők az óvodai nevelésbe.

Az egyik vendég a zalaegerszegi landorhegyi városrész óvodáinak az igazgatója, Kása Istvánné és 28 fős óvodapedagógusokból álló csapata volt. Az Űrhajós, a Kodály, a Landorhegyi úti és a Bazitai telephely óvodáit képviselték.

- A digitális világ nagyon érzékeny és érdekes területe a mi hivatásunknak is - mondta. - Nekünk az a feladatunk, hogy a gyerekeknek utat mutassunk, eligazodást kínáljunk esetlegesen már kipróbált jó módszerek mentén. Nyitottak vagyunk az újdonságra, szerencsére a nagykanizsai intézménnyel jó kapcsolatot ápolunk, ezért szívesen tanulunk tőlük.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában