Megosztották a tapasztalatikat

2024.03.18. 11:00

Jól szerepeltek a galamboki nedűk a borversenyen

Benedek Bálint

A zsűri és a szervezők, balról: Szentgyörgyvölgyi Tibor, Kovács Ottó, Zsiga Zsolt, valamint Molnár László szervező és Szabó Tamás polgármester

Forrás: ZH

A galamboki iskola étkezőjében tartották meg nemrég a település közigazgatási területén gazdálkodók, a helyi lakosok számára a borversenyt. A szervezők elmondták: a megmérettetés nem a versengésről szólt. Az esemény fő célja a helyben termett borok kóstolása mellett tapasztalataik megosztása, tudásuk bővítése volt, szakértő borászok bevonásával. Az eseményre 29 minta érkezett 11 gazdától. A Szentgyörgyvölgyi Tibor, Kovács Ottó és Zsiga Zsolt alkotta zsűri 8 arany-, 15 ezüst- és 5 bronzérmet osztott ki. Az eredmények a következők. Kiemelt arany. Vörös: Molnár László (Galambok) Cabernet Sauvignon. Rozé: Molnár László (Galambok) Kékfrankos. Fehér: Parti Miklós (Galambok) Ottonel muskotály. A Falu bora Jakabfi Zoltán (Galambok) Olaszrizlingje lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában