Be nem tartott ígéret

2024.03.22. 17:15

Ígérték a támogatást, végül mégsem adtak

A Tungsram telephelyén lévő tanműhely átköltöztetésének költségeit, a közgyűlés által tavaly megszavazott 12 millió forint eltűnését tette szóvá csütörtöki sajtótájékoztatóján Bene Csaba, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum kancellárja.

Pásztor András

Bene Csaba: csalódás számomra az ÉVE döntése

Fotó: Pásztor András

Mint mondta: úgy tűnik, az adott szó, de még a kötelező érvényű közgyűlési döntés sem garantálja, hogy az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) betartsa ígéreteit.

Bene Csaba emlékeztetett: személyesen beszélt az ÉVE vezetőivel, dr. Fodor Csaba frakcióvezetővel és Horváth Jácint frakcióvezető-helyettessel a tanműhely átköltöztetéséről, illetve az ehhez szükséges források biztosításáról.

– Tavaly decemberben a közgyűlés jóváhagyta, hogy az önkormányzat 12 millió forint erejéig támogassa az eszközök és berendezések átszállítását, így némiképpen értetlenül szembesültem azzal a ténnyel, hogy az ÉVE-frakció kivette ezt a tételt az idei költségvetésből – fogalmazott Bene Csaba, aki hozzátette: a szakképzési centrum az elmúlt 9 évben több mint 700 millió forintot költött az önkormányzat tulajdonában lévő, de az intézmény által használt épületek karbantartására, valamint közel 130 millió forintból alakított ki új tanműhelyt, ami szintén a város tulajdonát gyarapítja. – Mindezekkel együtt nagy csalódás számomra az ÉVE döntése! Valójában ennyire tartják fontosnak a szakképzést Nagykanizsán – mondta a kancellár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában