Jól gazdálkodtak, ezért saját erőből fejleszthettek

2024.03.27. 13:30

Felújították a Kossuth utca 320 méter hosszú járdáját Zalaszentbalázson

A dél-zalai település önkormányzata jól gazdálkodott az elmúlt években, ezért saját költségvetéséből tud fejleszteni az idén. Egy járdaszakaszt építenek, melynek munkálataival várhatóan áprilisban elkészülnek.

Benedek Bálint

Hencsei Margit polgármester a készülő járdát mutatja

Fotó: Szakony Attila

Hencsei Margit polgármester elmondta: tavaly nagyon visszafogták a felújítási és felhalmozási kiadásokat azért, hogy az óvoda és iskola előtti gyalogátkelőhely önerőből megvalósulhasson.

– A takarékos gazdálkodásnak és a viszonylag jól teljesült iparűzési adóbevételnek köszönhetően idén is gondolkodhattunk önerős fejlesztésben – folytatta a településvezető. – Februárban már elkészült a kultúrház mellett egy járdaszakasz, mely az intézményeink jobb megközelíthetősége érdekében a parkolót köti össze az épület főbejárata előtti járdával. Ez közel 1,5 millió forintba került. Most pedig sorra kerülhetett a Kossuth utcai járda felső falusi szakaszának felújítása, a pölöskefői elágazótól egészen a falu végéig. A 320 méter hosszú járda aszfaltborítást kap, az építés költsége 17 millió forint. A munka terveink szerint április közepére befejeződik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában