Beruházás

2024.03.28. 17:30

Felújítás alatt a zalaegerszegi alsóerdei kerékpárút egy szakasza

A város számára fontos fejlesztési szempont a kerékpáros közlekedés szorgalmazása, új bicikliutak építését és a régiek felújítását is szem előtt tartják, mondta Szilasi Gábor önkormányzati képviselő csütörtökön az alsóerdei kerékpárút éppen felújítás alatt álló szakaszának sajtóbejárásakor. A képviselő Szabó János közútkezelő szakreferenssel, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportjának munkatársával tekintette meg az eddigi munkálatok eredményét.

Arany Horváth Zsuzsa

Szabó János közútkezelő szakreferens és Szilasi Gábor önkormányzati képviselő a Sugár utcai csatlakozásnál

Fotó: Pezzetta Umberto

A zalaegerszegi alsóerdei kerékpárutat a Sugár utcai csatlakozásától 420 méter hosszon, REMIX-technológia alkalmazásával újítják fel. Először a meglévő aszfaltburkolatra homokos kavicsréteget terítettek 10-15 cm vastagságban, majd cementkötésű, hideg remix eljárással a meglévő pályaszerkezet és a leterített homokos kavics felmarásával, átkeverésével erősítették meg a pályaszerkezetet. A bekevert alépítmény tömörítését követően a felület bitumenemulziós permetezése is megtörténik. E módon erősítik a rétegek egymáshoz tapadását. A kerékpárútpályában található 600 mm-es átmérőjű aknafedlapok szintbe helyezését követően, zárórétegként, a teljes felület 5 cm vastagságban kopóréteget kap. Utómunkálatként kétoldali földpadka is készül. A felújítás teljes költsége nettó 20,9  millió forint, ami 27% ÁFÁ-val terhelt. Az összeget az önkormányzat biztosította, a kivitelező a Vasi Aszfalt-Gép Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában