Ajánló

2024.03.29. 08:30

Ezek a programok várnak ránk hétvégén Zalában

Zaol.hu

A tavalyi keresztút Zalaegerszegen

Fotó: Pezzetta Umberto

Keresztút Zalaegerszegen

Március 29-én, pénteken este hét órakor kezdődik a zalaegerszegi keresztút, mely a Mária Magdolna Plébániatemplomtól indul és a Kálváriáig tart.

Kézműves teadélután a zalaegerszegi Göcsej Tudásközpontban

Kézműves és játékos foglalkozások várják a diákokat a tavaszi szünetben és a húsvét előtti napokban a zalaegerszegi Göcsej Tudásközpontban. Március 28-30. között naponta délutánonként 13.30 és 17 óra között társasjáték, ügyességi vetélkedő, teasarok és játszóház szórakoztatja a gyermekes családokat a piac melletti tudásközpontban.

Nyusziváró a moziban

Nyusziváró családi napot rendeznek Zalaegerszegen, az Art Moziban március 30-án, szombaton 14 órától a Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete szervezésében. Lesznek kézműves foglalkozások, műsort ad Varázs Tamás bűvész, 16 órakor interaktív show-val, majd 17.30-kor zenés színházi előadással hangolódhatnak a családok a húsvéti ünnepekre. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a jegyek az Art Moziban igényelhetők.

Húsvéti vidámság

Húsvéti vidámság címmel rendeznek ünnepi programsorozatot Hévízen. Nagypéntektől négy napon át a Deák és a Festetics téren ugrálóvár, több népi játék, tojáskeresés, gyermekelőadás, játszóház, mozimatiné, illetve báránysütés, délutánonként pedig koncert várja a családokat, s lesz utcabál is.

Élmények a Festetics-kastélyban

Az ünnepi hétvégén keresőjátékkal, lovasprogramokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel és számos izgalmas előadással várja a vendégeket a keszthelyi Festetics-kastély. Szombaton lesz ovis diszkó, vasárnap fellép a Grimask bábszínház, hétfőn pedig táncházat tartanak a Re-Folk zenekarral.

Vidám nap Vonyarcvashegyen

Húsvéti délutánra várja a vendégeket szombaton 14 órától a vonyarcvashegyi művelődési ház. Lesz játszóház, kreatív műhely, hímestojás-kiállítás és -festés, s lehet majd mézeskalácsot díszíteni és nyuszikat simogatni.

Lovas ünnep

Lovas húsvét várja a látogatókat a Keszthely melletti fenékpusztai majorságban az ünnep két napján. Vasárnap 10-től a gyerekeket száron vezetett lovaglásra hívják, s mindkét napon lesz lovasbemutató és kocsikázási lehetőség. A kancaistálló udvarán nyuszit simogathatnak majd a gyerekek.

Majorbéli piknik

Megnyitja kapuit erre az évre a keszthelyi Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely. Hétfőn 10 és 16 óra között tavaszköszöntő programra várják a családokat, amelyek az udvaron kiscsibékkel, nyuszikkal, tehenekkel, csacsikkal találkozhatnak, lesz kreatív sarok, több népi fajáték, kincskereső program, délben pedig fellép a Regatta együttes.

Családi nap

Nagykanizsán, a Thúry Múzeum Fő utca 5. szám alatti kiállítóhelyén szombaton 10 és 14 óra között húsvéti családi nap, benne állatsimogató, tojásfestés és húsvéti díszek készítésének lehetősége várja az érdeklődőket.

Húsvétvárás

Vaspörben, a kultúrházban szombaton 16 órától húsvéti kézműves foglalkozást, locsolóvers-versenyt és egyéb, a tavaszi ünnepkörhöz kapcsolódó programot szerveznek a családok számára.

A táncegyüttes jubileuma

Nagykanizsán, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban a Szikrák Táncegyüttes 10 éves jubileuma alkalmából a Zalagyöngye Művészeti Műhely tart könyvbemutatóval egybekötött ünnepi közgyűlést. 18 órakor húsvéti locsolással, majd táncházzal folytatódik a program, amelyben a Téboly Banda működik közre.

Koncertek, zenés partik

Zalaegerszegen, a Mama Africában szombaton Miller keveri a zenét. Az Angels Clubban vasárnap a Fáraó bulizenekar játszik. A program sztárvendége Kaczor Ferenc lesz. Nagykanizsán, a Kanizsa Arénában szombaton a Groovehouse, a Peat Jr. & Fernando feat. Sheela projekt, Náksi és az Erős vs. Spigiboy páros lép fel. A program rezidense D.J. Goór lesz. Keszthelyen, a No.1 Szalonban szombaton Dorian, vasárnap Slam Jr., Daviis aka Dubrick, Babo és Pejko zenél. Az Ánizs Caféban szombaton D.J. Ati áll a lemezjátszók mögé. Zalakaroson, a MenDan Hotelben szombaton este az Irigy Hónaljmirigy, vasárnap Szekeres Adrien szórakoztatja a közönséget. Söjtörön, a Dance Clubban vasárnap a Delta bulizenekar játszik. A program vendége Nótár Mary lesz. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben vasárnap a BSW, valamint Roland, Szunyog, Silverman és SomX zenél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában