Adj egy órát a Földnek!

2024.03.23. 09:15

Csatlakozzunk ma a világméretű felhíváshoz

Mozsár Eszter

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Idén is lehet csatlakozni – akár Zalaegerszegről, Zalából – a WWF Ausztráliai szervezetének a „Föld órája” nevű felhívásához, ami idén március 23-ra, szombatra esik. Az akciót azzal a céllal indították 2007-ben, hogy a klímaváltozásra és annak negatív hatásaira hívják fel a figyelmet. A globális megmozdulásban ma már több mint 190 ország vesz részt, köztük Magyarország. A szervezők arra kérnek, hogy este fél kilenckor kapcsoljuk le egy órára elektronikus eszközeinket.

A Föld órája arra hívja fel a figyelmet, hogy az emberi tevékenység következtében természeti kincseink súlyos mértékben és gyorsuló ütemben pusztulnak, a negatív tendencia megállításáért pedig a kormányok, a vállalatok és a magánszemélyek is tehetnek.

Ebben mutathatunk magunk is példát, hogy hatvan percig olyan tevékenységet végzünk, ami mind a bolygónknak, mind magunknak örömet okoz. Legyen az kulináris élvezet szezonális növényekből, energiaspórolás, újrahasznosítás, könyvolvasás, természetfotózás vagy éppen adományozás, esetleg vadon élő állatok jelképes örökbefogadása. Egyszóval csinálj bármit, amivel a bolygómentőkhöz csatlakozol!

A vállalásokhoz ITT lehet csatlakozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában