VÁROSHÁZA

2024.03.25. 16:05

Befektetés a jövőbe, felsőoktatási ösztöndíj Zalaegerszegen (Frissítve!)

Zaol.hu

Pályázati kiírás a „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíj elnyerésére

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Humánigazgatási Bizottsága Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének a „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelete alapján a mai nappal pályázatot ír ki TANULMÁNYI ÖSZTÖNDÍJ-támogatás elnyerésére. 

A felsőoktatási ösztöndíj a kérelmező hallgatót az első alkalommal benyújtott kérelméhez csatolt, a felsőoktatási intézmény által kiállított eredeti hallgatói jogviszony igazoláson „a hallgatói jogviszony megszűnésének - a tanulmányi teljesítmény és követelmények alapján - becsült időpontja” rovatban feltűntetett időpontig, de legkésőbb attól számított egy évig illeti meg. A tanulmányi időbe nem számítanak bele a külföldön végzett tanulmányok, valamint a hivatalosan igazolt rendkívüli események (így különösen betegség, baleset) miatti halasztás időszakai. Az ösztöndíj igénylésére utolsó alkalommal közvetlenül a tanulmányok befejezését követő félévben van lehetőség, ha a hallgató eredményei (abszolutórium, diploma eredmények) a feltételeknek megfelelnek és a fent jelölt időhatárt nem lépte túl. 

A pályázók köre: Felsőoktatási ösztöndíjban részesülhet kérelme alapján az a zalaegerszegi lakóhellyel rendelkező, legalább egy félévet már sikeresen elvégzett nappali tagozatos hallgató, aki bármely államilag elismert felsőoktatási intézményben az első diploma megszerzése érdekében BSc/BA, vagy MSc/MA képzésben végzi tanulmányait és a kérelem benyújtását megelőző tanulmányi félévben a hivatalosan bejegyzett és az 1–5-ös számtani skálán érdemjeggyel minősített tantárgyi osztályzatainak számtani átlaga műszaki és egészségügyi képzés esetén legalább 4.00, egyéb képzéseknél legalább 4.50, valamint legalább a 30, vagy a felsőoktatási intézmény hivatalos igazolása alapján az adott félévben maximálisan teljesíthető kreditpontot megszerezte.

Az ösztöndíj, folyósítása: A felsőoktatási ösztöndíj tanulmányi félévre, az I. félév szeptember 1-január 31. közötti 5 hónapjára, valamint a II. félév február 1-június 30. közötti 5 hónapjára szól. A felsőoktatási ösztöndíj folyósítására tanulmányi félévenként egy összegben kerül sor a döntést követő hónap 15. napjáig. 

Az ösztöndíj igénylése: 

• A „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíj igénylésére a pályázati kiírás félévenként kerül meghirdetésre, ennek alapján az ösztöndíjat félévenként kell megpályázni.

• A felsőoktatási ösztöndíjat igénylő hallgatók jelen pályázat kiírását követően a 2024. március 15. és március 31. közötti időszakban nyújthatják be kérelmüket. Ha a határidő utolsó napja olyan nap, amelyen a hatóságnál a munka szünetel, a határidő a következő munkanapon jár le. 

• A hallgatók legalább egy érvényesen befejezett tanulmányi félévet követően nyújthatnak be kérelmet a tanulmányi eredményhez kötött felsőoktatási ösztöndíjra az önkormányzati rendelet mellékletét képező formanyomtatványon. A kérelemhez mellékelni kell az aktuális félévre vonatkozó hallgatói jogviszony igazolást és az előző félévről a lezárt leckekönyv másolatát, vagy az azzal egyenértékű és azonos információkat tartalmazó elektronikus dokumentumnak az illetékes tanulmányi osztály által aláírt és lepecsételt eredeti példányát, valamint - ha szükséges - a maximálisan megszerezhető kreditpontok tanulmányi osztály általi hivatalos igazolását is. Leckekönyv hiányában a helyette csatolt dokumentumnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy abból az érdemjegyek számtani átlaga kiszámítható legyen. 

A kérelmet („Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíj igényléséhez) elektronikus úton, postai úton, illetve ügyfélfogadási időben személyesen lehet benyújtani: 

- elektronikus úton: A kitöltött és lementett kérelem nyomtatványt https://epapir.gov.hu/level/uj?ugytipus=ONK_OKTAT&cimzett=%C3%96NK%20Z M%208901 honlapon, ügyfélkapun keresztül bejelentkezve lehet beküldeni. A kitöltést követően a „Tovább a csatolmányokhoz” gombot kell megnyomni, ahová a kitöltött és lementett kérelmet, valamint az abban meghatározott mellékleteket a tallózás gombra kattintva lehet feltölteni, és a „Tovább a véglegesítéshez” gombra kattintva lehet véglegesíteni. 

A levelet az E-papír rendszer AVDH-aláírással hitelesíti, amelyhez újabb ügyfélkapus belépést kérhet a rendszer. Felhívjuk a figyelmet, hogy az e-mailen történő kapcsolatfelvétel nem minősül elektronikus ügyintézésnek. 

- postai úton: ZMJV Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet Humánigazgatási Csoport, 8900 Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17-19. címre kell benyújtani. A postán küldött kérelmek esetében a postára adás napja a mérvadó, így a kérelmet legkésőbb 2024. március 31-én (munkaszüneti napokra való tekintettel 2024. április 2-án) postára kell adni. A pályázati kiírás közzétételét megelőzően és a kérelmek benyújtási határidejét követően beadott kérelmek elutasításra kerülnek. 

  - személyesen (ügyfélfogadási időben): ZMJV Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet Humánigazgatási Csoportján, 8900 Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17-19., ügyfélfogadási időben nyújthatja be. 

A formanyomtatvány beszerezhető ZMJV Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet Humánigazgatási Csoportján, a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán (a portai recepción), valamint letölthető Zalaegerszeg Megyei Jogú Város honlapjáról az alábbi elérhetőségeken: https://zalaegerszeg.hu/zalaegerszegi-vagyok/elet-avarosban/diakujsag/osztondijak/befektetes-a-jovobe/ További információ: Zalaegerszeg MJV Polgármesteri Hivatala Polgármesteri Kabinet – Humánigazgatási Csoport 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos u. 17/19. Tel.: 92/502-190, 92/502-189 e-mail: [email protected]

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában