A Kovács Károly városépítő program részeként

2024.03.18. 14:00

Befejeződött Zalaegerszegen a Kaszaházi út keleti oldalának a felújítása

A beruházás részleteiről hétfőn a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Szak Tibor (b) csoportvezető, Balaicz Zoltán és Németh Gábor; hátul a jobb oldalon a felújított szakasz

Fotó: A szerző

A város legforgalmasabb útvonalai közé tartozik a Kaszaházi út, nem csoda, hogy állapota nagyon leromlott. A felújítást Németh Gábor, a térség önkormányzati képviselője kezdeményezte, idézte fel az előzményeket Balaicz Zoltán polgármester. A Kovács Károly városépítő programból finanszírozták a beruházást, amelynek műszaki előkészítését a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportja végezte, amiért külön köszönetet mondott. A városépítő program első üteme hamarosan lezárul, de remélhetőleg sikerül újabb állami támogatást elnyerni további fejlesztések finanszírozására, tette hozzá.

Németh Gábor arról beszélt, hogy a bruttó 47 millió forint értékű beruházásban a Kaszaházi út keleti oldalán a Zala-híd és a Ságodi út között közel 300 méteren a felületet felmarták, és kötő-, illetve kopóréteg beépítésével aszfaltozták 3,5 méter szélességben. A csapadék elvezetése érdekében két régi, kis átmérőjű víznyelőt átépítettek és kettő újat is beépítettek. A töredezett, helyenként hiányos kiemelt szegélyt is kicserélték ezen az érintett szakaszon. A felújításban a Kaszaházi út 17. számú ház előtti autóbusz-megálló peronját meghosszabbították, ami biztonságosabbá teszi az utasok le- és felszállását. A kapubejárókat pedig az aszfaltozás következtében megemelkedett pályaszinthez igazították.

Mint ismeretes, a Kaszaházi út nyugati oldalát már korábban átépítették a közműrekonstrukciót követően. Ekkoriban épült meg a Zalaszentivánra vezető kerékpárút is, biztonságossá téve a biciklisek és gyalogosok számára a közlekedést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában