Első ütemben 140 méteren újul meg

2024.03.07. 18:30

Megkezdték az Építők útjának rekonstrukcióját Zalaegerszegen

A Kovács Károly városépítő program keretében az Építők útjának 140 méteres szakaszát is felújítják Zalaegerszegen. A kivitelezés helyszíne a Köztársaság út 94–104. számú társasházak keleti oldalának kiszolgáló útja, ezzel együtt az Apáczai ÁMK főbejárata előtti útszakasz.

Antal Lívia

Április végére fejeződik be az úttest rekonstrukciója. A képen Balaicz Zoltán, Orosz Ferencné és Szak Tibor

Fotó: Antal Lívia

A Kertváros ezen részén, ahol a Nyitott Ház óvoda és fejlesztő iskola működik, korábban már felújították a társasházak mögötti közlekedő utakat és parkolókat. Az Építők útjának rekonstrukciója tulajdonképpen az itt megkezdett munka folytatása, jelezte Balaicz Zoltán polgármester. Kiemelte, ez a felújítás is az arányos városfejlesztés jegyében zajlik, melynek első ütemére bruttó 39 millió forintot fordítanak a Kovács Károly városépítő programból.

Az itt lakók nagyon örülnek a burkolathibákkal, süllyedésekkel terhelt úttest felújításnak, amit az Apáczai ÁMK nagy forgalma és a társasházak megközelítése is indokol. Van még itt feladat, így az Építők útjának rekonstrukcióját egy következő ütemben kívánják folytatni, illetve befejezni, mondta el Orosz Ferencné önkormányzati képviselő.

A Köztársaság útja 94–104. számú társasházak keleti oldalán a tönkrement útburkolat felújítása 140 méteren történik meg, ismertette a részleteket az önkormányzat út- és közműépítési csoportjának vezetője, Szak Tibor. Ahol az úttestben teherbírási problémák vannak, ott pályaszerkezetet is cserélnek. A csapadékvíz elvezetése érdekében a víznyelőaknák régi, sérült rácsai helyett újakat építenek be. A kiszolgáló utat átlag 5,9 méter szélességben aszfaltozzák le. A társasház garázsbejáróinak szintjét a burkolatszinthez igazítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!