Szemléletformálás

2024.03.24. 15:30

A mezősök lettek a legkörnyezettudatosabbak

A legkörnyezettudatosabb iskola címet a Mező-gimnázium nyerte el a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület, a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ, valamint a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ közös, Víz világnapi vándorkupáján pénteken.

Benedek Bálint

Kiss Nóra, a Piarista-iskola diákja az Ady utca sétálóutcai részén a Magyar Horgász Egyesület feladatát hajtja végre egy csónakban egyensúlyozva

Fotó: Szakony Attila

A három szervezet a nagykanizsai és környékbeli általános iskolások részvételével rendezett 13 állomásból álló kalandtúrát a felső tagozatos diákok részvételével. Szabó Eszter, a környezetvédelmi egyesület elnöke elmondta: a rendezvénysorozatot még néhai vezetőjük, Benedek Miklós indította útjára, ezért emlékének adózva folytatják a szemléletformálás jó ügyét. Öröm számukra, hogy szinte minden iskola megmozdult és 120 tanuló indult útnak, hogy a víz világnapjához kötődő izgalmas, vidám feladatokat minél pontosabban végrehajtsák. A vándorkupát a Mező-gimnázium kisgimnazistái nyerték megelőzve a tavalyi győztes Kiskanizsai-iskolát és a Hevesi-iskolát.

Fotó: Szakony Attila

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában