A teljes vizesblokkot felújította egy nagykanizsai cég

2024.03.22. 20:00

A Családok Átmeneti Otthonában élő 14 családon segítettek a fejlesztéssel

A nagykanizsai Családok Átmeneti Otthonában található vizesblokkok teljes felújításának költségét vállalta a nagykanizsai Szabadics Zrt. ezzel is támogatva az ott élő 14 családot.

Benedek Bálint

A felújított vizesblokkban Hársfalvi-Gombos Viktória, a nagykanizsai Családok Átmeneti Otthonának intézményvezetője, Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének vezetője és Szabadics Roland, a Szabadics Zrt. egyik tulajdonosa és operatív igazgatója

Fotó: Szakony Attila

Az átadó ünnepséget pénteken tartották a helyszínen, ahol Hársfalvi-Gombos Viktória intézményvezető mesélt az előzményekről. Elmondta: a nagykanizsai LocoMotiv Közösségi Alapítvány közvetítésével kerültek kapcsolatba a céggel, amikor is egyfajta ötletelés indult, hogy miképp segíthetnek az átmeneti otthonnak. Az épületen kívül és belül is sok javítani való van, ám akkor az emeleten lévő vizesblokk felújítása mellett döntöttek.

- Aztán a cégtől újabb adomány, méghozzá 800 ezer forint érkezett, melyet a kamerarendszer kiépítésére fordítunk - folytatta az intézményvezető. - Közben elindult a fürdőszobák felújítása, mely mostanra elkészült és modern körülmények fogadják a 14 családot, mely jelenleg az intézmény lakója.

Szőlősi Márta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének vezetője kiemelte: az otthonnak ilyen mecénása még soha nem volt. Olyan igen, aki kisebb összeget felajánlott, viszont a nagykanizsai céggel immár bő egy éve folyamatos a kapcsolattartás. A Vöröskereszt mindent biztosít, ami a létfenntartáshoz szükséges, de kicsit jobb körülményekhez több anyagi forrásra van szükség. Ez a mostani beruházás életminőség javulást okozott az itteni családok számára.

- Karitatív munkával kezdődött a kapcsolatunk, amikor felújítottuk a játszóteret és magas ágyásokat készítettünk az intézmény melletti kertben - mondta Szabadics Roland, a Szabadics Zrt. egyik tulajdonosa és operatív igazgatója. - A városkörnyéki partner cégekkel összefogva vállaltuk az épület vizesblokkjának felújítását, ahol 15 millió forintból teljes burkolat csere, gépészeti és villamos átalakítás történt meg. A cégcsoportunknak fontos a társadalmi felelősségvállalás ügye és öröm, hogy egy nagykanizsai szervezetet támogathatunk. A jó kapcsolat megmaradt, s igyekszünk a jövőben is segíteni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában