Az önkormányzat a közösségek háza felújítását is tervezi

2024.02.02. 12:30

Újabb járdaszakasz újul meg Zalaapátiban

Az alapozási munkákkal megkezdődött a Jókai Mór utcában egy járdaszakasz teljes átépítése Zalaapáti településközpontjában. A régi, töredezett burkolat helyére teljesen új pályaszerkezet kerül, ami az önkormányzati hivatal előtti kisparkolóhoz hasonlóan térkő burkolatú lesz. A beruházást a Magyar falu programból nyert 9,5 millió forintból finanszírozza a helyhatóság.

Antal Lívia

Farkas Csaba építésvezető és Vincze Tibor polgármester a terveket nézi át

Fotó: Antal Lívia

Zalaapáti az egyik leghosszabb település a vármegyében, mert 5,5-6 kilométeres főút mellett húzódik. A főutat kísérő járdák nagy része állami tulajdonban van, amelyek szakaszos felújítása azért maradt el, mert korábban csak önkormányzati kezelésben lévő járdákra lehetett pályázni. A Magyar falu program azonban meghozta a lehetőséget, hogy állami tulajdonú járdák felújítására is lehet támogatást nyerni, mondta el Vincze Tibor polgármester.

- A település mértani közepe a templom, amelytől északra és délre körülbelül egyforma hosszúságú a főút. Északi részén, vagyis a Jókai Mór utcában 2023 év elején fejeztük be egy 480 folyóméteres járdaszakasz aszfaltozását. Tavaly a falu legészakibb részén, a Jókai Mór utcához kapcsolódóan egy szilárd burkolattal nem rendelkező utat is leaszfaltoztunk, szintén a Magyar falu programból finanszírozva - idézte fel a polgármester.

A közösségek háza felújítására is adtak be pályázatot 
Fotó: Antal Lívia

A mostani beruházással tulajdonképpen folytatódik a falu északi részén a járdák rekonstrukciója, a gyalogosforgalommal igencsak érintett 140 folyóméteres szakasz teljes átépítésével a település központjában, tette hozzá. Vincze Tibor elmondta továbbá, hogy szeretnék felújítani a közösségek házát, ahol a szociális ellátásban dolgozóknak, a házi gondozóknak, a családsegítőknek, a több mint százéves vöröskeresztes alapszervezetnek és a közmunkásoknak kívánnak irodákat, műhelyeket biztosítani egy fedél alatt. Ennek érdekében 39 millió forint támogatási igénnyel pályázatot nyújtottak be a Magyar falu programra. Ha elnyerik ezt az összeget, már lakhatóvá tudják tenni az épületet, amelynek teljes rekonstrukciójához még egy ütem kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában