Zalaegerszeg iparának egyik fontos szereplője

2024.02.12. 17:30

Új gyártócsarnokot épít az EuropTec Kft.

Új, 2500 négyzetméteres csarnokot épít az EuropTec Kft., a gyógyászati műszergyártásban érdekelt zalaegerszegi gazdasági társaság. A beruházás a cégnél megvalósuló fejlesztéssorozat újabb állomása, amelyre 12 millió eurót fordítanak. A HIPA, illetve a magyar állal által nyújtott támogatás 1 milliárd forint. A már tető alatt álló gyártócsarnokot idén júliusban, augusztusban adják át, hangzott el a cég hétfői sajtótájékoztatóján.

Antal Lívia

A EuropTec Kft. épülő új csarnokában (b-j): Vigh László országgyűlési képviselő, Belső Gábor ügyvezető és Balaicz Zoltán

Fotó: Antal Lívia

Az EuropTec Kft. 33 éve van jelen Zalaegerszegen. A város egyik meghatározó középvállalataként és munkaadójaként, svájci tulajdonosi háttérrel hosszú távra terveznek, vezette fel köszöntőjében Belső Gábor ügyvezető. Mint mondta, közel tíz éve léptek a gyógyászati ipar területére, amely prosperál és dinamikusan fejlődik. Ennek köszönhetően hét év után már a negyedik ütemnél tartanak, újabb gyártóegységet építenek. Az új 2500 négyzetméteres csarnokkal és annak felszereltségével ki fogják tudni szolgálni a gyógyászati piacon jelenlévő nagy vevőket.

A beruházás értéke körülbelül 5 millió euró, a hozzá tartozó fejlesztésekkel együtt 12 millió eurót is kitesz, amit hat év alatt terveznek megvalósítani. A fejlesztés egyben új munkahelyeket is jelent. A meglévő 180 munkatárs mellé 80-100 főt kívánnak felvenni, jelezte az ügyvezető igazgató. Végül köszönetét fejezte ki Balaicz Zoltán polgármesternek és Vigh László országgyűlési képviselőnek, hogy támogatták a projektet a HIPA-nál, ami így közel 1 milliárd forint támogatást kapott.

Belső Gábor, a EuropTec Kft. ügyvezetője a beruházást ismertető sajtótájékoztatón
Fotó: Antal Lívia

A város gazdaságfejlődése szempontjából nagy értéket képvisel az EuropTec Kft. Korábbi és jelenlegi beruházásaival, 180 alkalmazottjával, a befizetett iparűzési adójával nagyon fontos szereplője a zalaegerszegi iparnak, húzta alá Balaicz Zoltán. A polgármester méltatta, hogy a cég vezetői és dolgozói magas színvonalú munkát végeznek. Mint mondta: közösségi szerepvállalása is példás: névadó szponzora a zalaegerszegi úszóklubnak. Emellett a szakképzést, a sportot, a kultúrát és az egészségügyet is támogatja a városban.

Az a cég, amely az egészségügy területén dolgozik és fejleszt, a jövőért vállal felelősséget, mondta a EuropTec Kft.-ről Vigh László országgyűlési képviselő. Mint hangsúlyozta, a magyar gazdaság teljesítménye kezd visszaállni a Covid és a háború előtti időszakra. Idén négy százalék körüli gazdasági növekedéssel számolnak, amely a beruházásokra is ösztönzőleg hat majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában