Ez történt

2024.02.08. 17:00

Térségi híreink röviden

Mozsár Eszter

A zalaegerszegi mentősök pihenését és munkáját segíti a Zrinszki Alapítvány adománya

A zalaegerszegi mentőállomás dolgozóinak a munkáját és pihenését segítő adományokat vettek át a megyeszékhelyen az Ady utcai intézményben. A Zalaegerszegi Patrióta Klub támogatásával teremtették elő az adomány anyagi fedezetét, az eszközöket pedig a mentőállomás igénye szerint állították össze. Erről az adományozó Zrinszki Alapítvány kuratóriumi elnöke, Zrinszki Mónika számolt be. Süle-Vincze Luca megyei vezető mentőtiszt elárulta, hogy olyan eszközök beszerzéséhez kértek segítséget, amelyek a dolgozók két kivonulás közötti pihenését, valamint a munkáját is szolgálják. Így került a 2,1 millió forint értékű, 31 tételből álló adományba háromszemélyes fotel, elektromos masszázsszék, valamint egyebek mellett oxigénpalackokhoz reduktorok, párásító palackok, vérnyomásmérők, de még vízadagoló is. A zalaegerszegi mentőállomáson hatvanan dolgoznak, orvosok, mentőtisztek, ápolók, gépkocsivezetők. Az Ady utcai épület ad helyet még a megyei irodájuknak is, ami további tucatnyi dolgozó jelent. Rajtuk kívül pedig a mentést és a betegszállítást irányító csoport 18 munkatársa is itt kapott helyet.

 

Idén is lesz városi farsang Zalaegerszegen

Ismét lesz jótékonysági fánkvásár és jelmezes felvonulás Zalaegerszegen. A télbúcsúztató, tavaszköszöntő rendezvény részleteiről a városházán tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester, Ruisz Cecília, a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének elnöke és Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója. A program február 13-án, húshagyókedden jótékonysági fánkvásárral kezdődik 15 óra 30 perckor az Art moziban, majd egy óra múlva az épületnél gyülekeznek azok, akik részt szeretnének venni a 17 órakor induló jelmezes felvonuláson. A vidám sokaságot a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar kíséri, akkor a Kossuth utcát is lezárják. A jelmezverseny eredményhirdetése 18 órakor várható a Dísz téren. A program három év kihagyás után tavaly indult újra, akkor több ezer néző és ezer felvonuló vett részt a mulatságon, emlékeztetett Balaicz Zoltán polgármester. A részleteket Ruisz Cecília, a Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületének elnöke ismertette. Mint mondta, eddig hét csapat jelentkezett a fánksütésre. A tavalyihoz hasonlóan húsz csapat 700 fővel jelezte részvételét a felvonuláson, ezen kívül az egyéni jelmezesekre is számítanak.

 

Születésnapján köszöntötték Tüttő Istvánt Nagykanizsán

Tüttő István volt polgármestert 80. születésnapja alkalmából kedden köszöntötte a Nagykanizsai Városvédő Egyesület a Cukker művek cukrászdában. Az eseményen Horváth Gábor, a városvédők alelnöke elmondta: Tüttő István 1997-től 6 éven át irányította a várost polgármesterként, ellenzéki többségű testülettel. Együttműködésre törekedett minden képviselővel, és nagy gondot fordított a civil szervezetekkel, alapítványokkal való kapcsolatokra is. Kiválóan navigált az ellenszélben is, folytatta Horváth Gábor. Diplomáciai érzékével, kompromisszumkészségével, demokratikus vezetői stílusával minden körülmények között együttműködött a város érdekében. A város lokálpatrióta közössége méltán büszke arra, hogy a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat helyi szervezetének elnökeként Nagykanizsa szellemi életének felpezsdítésében is szerepet vállalt, s büszkék édesapjára, Tüttő Jánosra és a róla elnevezett nótakörre is, tette hozzá.

 

Új korzó épülhet a keszthelyi Balaton-parton

Bemutatta Manninger Jenő, Keszthely polgármestere a Balaton-part fejlesztésére vonatkozó terveket. Ezzel kapcsolatban várják a helyiek véleményét, javaslatait, s ami ezekből megvalósítható, azt figyelembe veszik a beruházás során. A most induló uniós pénzügyi ciklusban 8,7 milliárd forint támogatásra pályázhat Keszthely. Ebből a forrásból a város kilenc projektet tervez a TOP Plusz-program keretében. A beruházások egyik részeként bővül majd a keszthelyi Városi strand területe, s új korzót, valamint vendéglátó egységeket építenek, továbbá a futballpálya egy részét a strandhoz csatolják. Manninger Jenő kiemelte: megőrzik a zöldfelületeket, a tervek szerint mindössze 8,1 százalékos lesz a beépítettség. Az elképzelések alapján a pavilonsor és a hátsó nagy parkoló között teraszos büféket építenek, amelyek tavasszal és ősszel is nyitva lesznek. Ezeket a strand és a leendő korzó felől is meg lehet majd közelíteni. Az első ütem munkálataira 1,5 milliárd forintot tervez Keszthely a TOP Plusz forrásaiból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában